Terugkijken: Knotsen van brasems in VIS TV XL (video)

Wie ook graag in de zomermaanden kijkt naar vissen op televisie, kon afgelopen zondag terecht op RTL 7. Aflevering één van VIS TV XL stond met name bol van de brasem. Daniël viste met zijn opa in Bennebroek, terwijl Marco met feederspecialist Leo Stoutjesdijk een bezoek aan Amersfoort bracht.

Ook in het noorden van Nederland zochten én vonden de reporters volop vis. Zo woonde Jan-Willem in Groningen een karperuitzet bij en liet Thom zich in Leeuwarden op sleeptouw nemen door Jesse Cuperus, die hem een lesje streetfishing gaf. De volledige uitzending is terug te kijken Vistv.nl en op RTL XL. Check hieronder alvast de promo!

Met én zonder hengel

In VIS TV XL gaan de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomen ze in op de migratie van Atlantische forel, is er een item over onderzoek naar winde, krijgt de bestrijding van visstroperij aandacht en worden nieuwe VISpaswateren bezocht.

Thom (l) laat zich in de eerste aflevering op sleeptouw nemen door Jesse Cuperus.

Praktische tips

Vissen doen de reporters deze zomer ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt voorbij, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten uit het hele land. Zowel de beginnende als gevorderde sportvisser kan aan VIS TV XL zijn hart ophalen.

Share this post