Albert Leeuwis aan kop na eerste dag NK bootvissen 2021

Ondanks het uitermate slechte weer hebben de deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap bootvissen er gisteren een spannende eerste wedstrijddag van gemaakt. De vangst voor de kust van Domburg bestond vooral uit schar en wijting, maar ook enkele botten kwamen aan boord.

Vooral in de eerste periode van de wedstrijd, toen er nog een fikse getijdenstroom liep, vingen de deelnemers volop vis. Zelfs tripletten en doubletten kwamen regelmatig voor. Schipper Piet Hoogerwerf van de Maatje Adriana kon daar ongehinderd de boot voor anker leggen ondanks de oplopende golfslag. Zo werden de drie verschillende perioden van twee uur keurig volgens schema afgewerkt.
Tachtig vissen
Met slechts vier klassementspunten en maar liefst tachtig vissen werd Albert Leeuwis de terechte winnaar van deze eerste dag van het kampioenschap. Achter hem volgt een groepje van vier vissers met negen klassementspunten, met op volgorde van meeste stuks vis Rick van Gastel, Remco Geuze, Ernest Ripson en Mark van Wanrooij. Met nog twee wedstrijddagen te gaan – met op elke dag weer drie klassementsproeven – zijn er nog heel wat kapers op de kust voor de eindoverwinning.

Bijzondere vangsten
Los van de uitslag werden ook enkele bijzondere vangsten genoteerd: Rick van Gastel ving een kleine rode poon en Mark van Wanrooij een hondshaaitje. Sportvisserij Nederland is erg tevreden met het verloop van de wedstrijd en bedankt controleurs Cor van Houten en Willem Schaap voor hun noeste werk in weer en wind. Alle deelnemers krijgen een pluim voor hun sportiviteit en inzet. Op zondag 14 november varen de deelnemers uit vanaf Neeltje Jans. Hopelijk is het dan beter weer.

Zie hier de uitslag van de eerste dag. 

Share this post