Albert Leeuwis aan kop na eerste wedstrijd NK bootvissen

Na de eerste van drie wedstrijddagen leidt Albert Leeuwis de dans met maar acht klassementspunten, gevolgd door de Remco Geuze met één punt meer. Daarna maken Angelo Hensen met 11, Louis van Bommel met 12 en Eric Goossens met 13 punten het eerste vijftal vol.

Vanuit Scheveningen werd afgelopen zondag 7 april de eerste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap bootvissen 2019 gevist. Ideale omstandigheden, want er stond maar een matig windje uit het noordoosten en het “MS Albatros” van rederij Vrolijk lag keurig recht op het anker in de buurt van de Indusboei op een diepte van ongeveer zestien meter.

In het begin beet de vis aarzelend, omdat er nog niet veel getijdenstroming liep. Naar mate de eerste periode vorderde kwam er steeds meer vis, voornamelijk schar, wat grote botten en een enkele wijting of schol, naar boven. De vis was goed van formaat, maar met het catch- en release-systeem, dat Sportvisserij Nederland sinds enkele jaren hanteert, ging alle vis weer levend terug in zee.

Met telkens maar een kwartier pauze werden ook de tweede en derde periode vervist. Vooral in de tweede periode werd veel vis gevangen. Alle deelnemers kregen elke periode een nieuwe plaats op de boot, maar degenen, die de eerste vier nummers aan elke kant van de boot tegen de kop hadden geloot maakten de meeste kans op vis. Een aantal van deze twintig man sterke groep bootvissers maakten daar goed gebruik van en stonden aan het eind van de dag bovenin het klassement.

Albert Leeuwis heeft met acht klassementspunten, de eerste dag het beste afgerond. Maar met nog zes wedstrijdjes van twee uur, verdeeld over nog twee wedstrijddagen, is er nog van alles mogelijk. Op zondag 28 april verzamelen de deelnemers opnieuw in Scheveningen!

Share this post