Allereerste ‘Meerval Mania’ aanstaande zaterdag in Veessen

Ben jij dol op meervalvissen en heb je voor aanstaande zaterdag nog geen plannen? Meld je dan vanaf 10:00 uur bij Camping de IJsselhoeve in Veessen. Daar organiseren Sportvisserij Oost-Nederland, Hengelsport Federatie Midden Nederland en Meervalshop Tom-Cat de eerste Meerval Mania, een speciale demodag die volledig in het teken staat van het meervalvissen.

Op het evenemententerrein langs de IJssel is voor elke meervalvisser wat wils. Bij de stands van Zeck, Madcat en Blackcat kun je terecht voor je meervalmaterialen. Visgids Martin Plevier van The Catfish Specialist uit Spanje praat je bij over visreizen op meerval in Spanje. Ook de stand van Sportvisserij Oost-Nederland en Hengelsport Federatie Midden Nederland ontbreekt niet, en er is een horecastand.

Demo’s

Een volledig opgetuigde boot, speciaal voor het meervalvissen, staat ter bezichtiging op het terrein. Wil je wel eens beleven hoe het is om vanuit zo’n boot op meerval te vissen? Stap dan aan boord bij een demovisser en ervaar het zelf. Ook vanaf vinden diverse demo’s plaats. Denk aan afspannen met onderwater dobbers, afspannen met boeien en uitleg over het spinnen op de meerval. In de IJssel zelf wordt het vissen vanuit een bellyboat gedemonstreerd. In een heuse ‘kwakbak’ kun je eigenhandig de werking van verschillende soorten kwakhout uitproberen.

Lezingen

Ook voor lezingen over meervalvissen ben je zaterdag in Veessen op de juiste plek. Specialist Roy Noom vertelt om 11:00 uur over zijn statische visserij op meerval vanaf de kant. Vissen met dauwpieren, dood aas, onderwaterdobbers en breeklijnen: alles komt aan bod. Arnout Terlouw beschrijft om 12:30 uur het pionieren op de Ebro begin jaren ’90, toen een meerval van 100 lb nog een monster was en specialistisch meervalmateriaal nauwelijks nog bestond. Ook andere bestemmingen en exotische meervallen komen voorbij in het verhaal van deze globetrotter van het eerste uur. Ronnie Jonker geeft je om 13:30 uur zijn tips en trucs voor het succesvol vissen op meerval in Nederland.

Gratis toegang en parkeren

De toegang tot Meerval Mania is gratis en ook parkeren kan kosteloos. De parkeerterreinen bevinden zich onderaan de dijk, links en rechts van de ingang van het terrein (IJsseldijk 46, Veessen).

   

Share this post