Amsterdamse Hengelsportvereniging beschermt al meer dan 100 jaar de visstand

Tienduizenden mensen, waaronder veel ouderen en kinderen, in en rond Amsterdam genieten van het vissen als ontspannende bezigheid. Vissen biedt rust, brengt mensen samen, vermindert stress en verbindt mensen met de natuur.

Om die natuur in stand te houden werkt de Amsterdamse Hengelsportvereniging al meer dan 100 jaar aan het beschermen van de visstand. Hiermee zetten ze zich niet alleen in voor de sportvissers, maar ook voor de vele vissen die rondzwemmen in de Amsterdamse wateren.

De Amsterdamse Hengelsport vereniging en haar leden zijn de ogen en oren aan de waterkant en op het water. Ze registreren overlast en illegale visserij, en ze nemen het voortouw in het bestrijden van vervuiling. Hun kennis en expertise over de Amsterdamse onderwaterwereld is onbetaalbaar. Het is dan ook niet meer dan logisch om de Amsterdamse Hengelsportvereniging haar werk te laten voortzetten.

 
De Partij voor de Dieren, richt zich eenzijdig op dierenleed zonder enige nuance. Sportvisserij Nederland zoekt naar de balans. Dit evenwicht tussen het plezier en de rust die sportvissen brengt voor velen, de bescherming van duizenden vissen in de Amsterdamse wateren aan de ene kant, en het beperkte (tijdelijke) ongemak voor een veel kleinere groep vissen die duurzaam worden gevangen aan de andere kant.

 
Sportvisserij Nederland gaat graag in gesprek met de Partij voor de Dieren.


Deze maand gingen tientallen viskids tijdens een AHV-Jeugddag op pad om rommel op te ruimen in het kader van Vang5

Share this post