Audenaerd kampioen Dames, Enting kampioen Feeder

Afgelopen weekend is aan het Noordhollandsch Kanaal tussen Akersloot en Alkmaar het Open Nationaal Kampioenschap Feeder en het Open Nationaal Kampioenschap Dames gevist. Tijdens de feederwedstrijd kwam Jarno Enting als winnaar uit de bus en tijdens de dames-wedstrijd bleek Ingeborg Audenaerd niet te kloppen door de rest van het deelnemersveld. Beiden kroonden zich tot Nationaal Kampioen binnen hun discipline.

Audenaerd liet vorige week al zien tot de top van de wereld te behoren door individueel elfde te worden op het wereldkampioenschap voor dames in Polen. Dit weekend deed ze dat in Nederland nog eens dunnetjes over. Met ruim zes kilo vis versloeg ze de overige 32 deelneemsters terwijl ze op een stek middenin het parcours zat (B6). Hiermee bewees ze haar klasse en werd ze terecht Nationaal Kampioen 2018. Ook nummer twee Kira Epping (eveneens WK-deelneemster) en de zeer ervaren Geertje Veenstra (brons) liet ze achter zich.


Bronzen medaillewinnares Geertje Veenstra


Linsey Plassaert aan het werk

Open NK Feeder

Jarno Enting maakte het helemaal bont. Hij had twee leefnetten nodig tijdens zijn wedstrijd en viste met de feederhengel ruim twintig kilo vis bij elkaar. Daarmee werd hij met overmacht kampioen van Nederland. De zilveren medaille winnaar – Bennie Reulink – ving ruim vijftien kilo en de jeugdige Danny Flipsen won het brons met ruim veertien kilo. Jan Weening (4e plaats) en Klaas Mozes (5e plaats) wonnen ook beiden in hun vak.


Zilveren medaille winnaar Bennie Reulink en bronzen medaille winnaar Danny Flipsen

Uitslag Open Nationaal Kampioenschap Feeder 2018

Uitslag Open Nationaal Kampioenschap Dames 2018

Share this post