Beach Cleanup Tour van start

Stichting De Noordzee organiseert dit jaar de achtste editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Van 1 tot en met 15 augustus ruimt de stichting samen met duizenden vrijwilligers de héle Noordzeekust op. Sportvisserij Nederland is met Sportvisserij Zuidwest Nederland, Sportvisserij MidWest Nederland en diverse lokale hengelsportverenigingen betrokken bij drie etappes van de tour.

Tijdens de Beach Cleanup Tour wordt elke dag van 10:00 tot 16:00 uur op twee locaties opgeruimd: ergens in het noorden én in het zuiden van het land. De start vindt op 1 augustus plaats in Cadzand en op Schiermonnikoog, waarna de finish van beide onderdelen van de tour twee weken later in Zandvoort is. Sinds de eerste tour in 2013 plaatsvond is verspreid over zeven edities al 94.509 kilo afval van de stranden gehaald door 14.457 enthousiaste vrijwilligers.

Meedoen als sportvisser

Sportvisserij Nederland is dit jaar betrokken bij drie etappes van de tour: in Domburg (4 aug.), Scheveningen (12 aug.) en Wijk aan Zee (14 aug.). Sportvissers die zich vooraf aanmelden ontvangen een set loodvervangers en de Vang5 toolkit, waarmee ze op het strand direct aan de slag kunnen. Wil jij meedoen? Meld je dan aan via www.beachcleanuptour.nl. De loodvervangers en opruimmaterialen kun je ’s ochtends ophalen bij de kraam van de sportvisserijorganisatie. Een team van medewerkers en vrijwilligers van Stichting De Noordzee helpt op het strand mee om volle vuilniszakken af te voeren.

Opruimen helpt

Dat de Beach Cleanup Tour effectief is, blijkt uit een rapport – gebaseerd op twintig jaar onderzoek – dat Stichting De Noordzee eerder dit jaar publiceerde. De cijfers daarin tonen aan dat de hoeveelheid afval op het strand significant daalt: er ligt nu ruim een kwart (27%) minder afval dan tien jaar geleden. Zolang de stranden niet helemáál schoon zijn, blijft Stichting De Noordzee de Beach Cleanup Tour
organiseren. Uiteindelijk hoopt de stichting zichzelf overbodig te maken.
Check even onze agenda. 

 

Share this post