Beekvissen, roofvissen en feedervissen in VIS TV XL

Komende zondag staat alweer de achtste en laatste aflevering van VIS TV XL op de rol. De slotuitzending van dit seizoen zit boordevol leuke onderwerpen en belicht heel verschillende vistechnieken. Zo gaat Thom vliegvissen in de Limburgse beken, sluit Tamme zijn ‘Elfstedenvistocht’ af met roofvis en werpt Daniel zijn feederhengels uit aan de Amstel. Mis deze laatste aflevering van VIS TV XL niet en stem je televisie zondag om 09.00 uur af op RTL 7!

Voor de laatste VIS TV XL-uitzending reist Thom af naar Noord-Limburg. Hier struint hij met Thijs Belgers – local en fervent vliegvisser – twee beken af op zoek naar witvis die ze met de vlieg willen verleiden. Daarbij waden ze door een bijzonder, bijna on-Nederlands landschap en laten ze zien dat je met een basic uitrusting tal van vissoorten kunt vangen. In de Niers haakt Thom bijvoorbeeld een prachtige winde en in de Roer – het thuiswater van Thijs – komt er een niet-alledaagse vangst boven water. Wat dat precies is, zie je zondag.

Bekijk hier alvast de promo:

Beroemde Fries aan boord

De ‘Elfstedenvistocht’ van Tamme wordt uiteraard afgesloten op de Bonkevaart in Leeuwarden –het eindpunt van de Elfstedentocht. Maar voordat hij hier met een wereldberoemde Fries gaat snoeken, duikt Tamme eerst de stad in met Jouke Jansma en René van de Brug. Met deze bekende roofvissers vist hij een streetfishsessie. Daarna stapt Tamme nog één keer aan boord van zijn schip en vaart Piter Wilkens met hem mee. Samen met de beroemdste zanger van Friesland weet Tamme enkele mooie snoeken te vangen op de Bonkevaart.


Een on-Nederlands decor voor Thom deze week.

Harken en feederen

Voor het volgende item stapt Marco ook aan boord van een boot. Dit keer is dat echter geen visboot, maar een harkboot van Sportvisserij Groningen Drenthe. Zo ziet hij hoe dit innovatieve schip het waterplantenprobleem op een visvriendelijke manier aanpakt. Tot slot bouwen Daniël en Sjors Milder hun feederplateaus op aan de Amstel net buiten Amsterdam. Hier vertelt Sjors hoe je zonder al teveel poespas heel erg efficiënt kunt vissen met de feederhengel. Met deze no-nonsense aanpak vangen ze enkele grote Amsterdamse ‘platten’.

Tamme heeft de beroemdste zanger van Friesland aan boord.

Gratis terugkijken

De laatste VIS TV XL van die seizoen wordt komende zondag van 9.00 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Kijk voor promo’s, extra informatie en het gratis terugkijken van voorgaande afleveringen op de VIS TV website. Volg VIS TV XL voor bonusmateriaal ook op Instagram (@vistvofficial) en Facebook.

Share this post