Beeldmerk campagne ‘Schone waterkanten’ bekend

Sportvisserij Nederland lanceert eind april een landelijke campagne om zwerfafval aan te pakken. Aangezien de campagne voor en door sportvissers is, konden zij via een online poll meebeslissen over het beeldmerk ervan. De uitslag is nu bekend.

Aan de oproep om mee te stemmen werd de afgelopen weken uitgebreid gehoor gegeven: maar liefst 519 mensen gaven online hun voorkeur door. Optie B (de openingsfoto van dit bericht) kwam met 261 stemmen als winnaar uit de bus en zal zodoende als campagnebeeld gaan fungeren. De volledige uitslag vind je hieronder. Sportvisserij Nederland is momenteel druk doende met de voorbereidingen zodat de campagne eind april van start kan gaan.

Einduitslag

Het taaloverzicht van de uitslag na het stemmen op de vier opties:

Grote ergernis

Zwerfval is helaas al heel lang een doorn in het oog van sportvissers. Zij geven zelfs aan dat zwerfafval een van hun grootste ergernissen is, meer nog dan niets vangen. Hengelsportfederaties en -verenigingen pakken dan ook regelmatig de handschoenen, grijper en afvalzak om met vuilruimdagen hun steentje bij te dragen aan een schone waterkant.

Share this post