Boetes én voorlichting bij landelijke controleactie (video)

Bij een landelijke controleactie op de Visserijwet door politie, boa’s en controleurs van hengelsportverenigingen zijn afgelopen weekend de nodige boetes uitgedeeld aan sportvissers die in overtreding waren.

In totaal werden bij de controles – die zowel op 28, 29 als 30 mei plaatsvonden – ruim 3000 sportvissers gecontroleerd en bijna 150 processen verbaal opgemaakt, onder meer voor het vissen met teveel hengels of het niet kunnen tonen van een VISpas of anderszins geldige schriftelijke toestemming. Bijna de helft van alle controles vonden plaats in Zuidwest-Nederland, een traditioneel populaire regio onder sportvissers uit binnen- én buitenland.

In diverse regionale media – waaronder RTV Oost en De Noordoostpolder – kreeg de landelijke controleactie aandacht. RTV Oost maakte ook een video-impressie van de controledagen.

Ook voorlichting

De handhavers en controleurs deelden niet alleen boetes uit, maar gaven ook voorlichting aan sportvissers. Zo legden ze regelmatig uit hoe het systeem van de VISpas en de bijbehorende Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren werkt – waaronder de optie om die lijst middels de gratis VISplanner app op je smartphone bij je te hebben en zo samen met de VISpas rechtsgeldig aan te kunnen tonen dat je ergens mag vissen.

Share this post