Bronzen plak tijdens WK Feeder Teams

De Nederlandse ploeg is afgelopen weekend knap derde geworden tijdens het WK Feeder voor Teams in Wit-Rusland. Het was een WK met vooral kleine vis waardoor tactiek en doorzettingsvermogen doorslaggevend bleken.

Na het goud van afgelopen jaar, is het de Preston Innovations / Sportvisserij Nederland ploeg wederom gelukt om op het podium te komen. Een knappe prestatie, gezien de taaie visserij aan de roeibaan nabij de stad Minsk. Al tijdens de trainingsdagen bleek dat het geen gemakkelijk WK zou worden. Na iedere dag leek het bovendien taaier te worden en kwamen er bij alle teams steeds minder bonusvissen boven water. 

Veel voorns

Assistent-coach en bankrunner Edgar Kuus kijkt terug op een geweldig toernooi. “Al snel was duidelijk dat het geen makkelijke visserij zou worden, maar tijdens de trainingsweek vielen voor ons alle puzzelstukjes op hun plaats.” Het team richtte hun pijlen vooral op de voorns. “Gokken op grote vis viel af dus we kozen voor een tactiek die begon met het vissen op voorns. Op de plaatsen waar ze te vangen waren, gokten we af en toe op de grote brasems.”

Goedgekozen tactiek

Deze aanpak resulteerde na de eerste dag in 34 punten en een 4e plaats – op een totaal van 22 deelnemende landen. “Omdat we er na dag één goed voor stonden, hebben we gezamenlijk besloten onze tactiek niet te wijzigen”, zegt Kuus. Toch werd het behoorlijk spannend op de tweede en beslissende dag. “We hadden geen geluk met de loting, er moest voor ieder visje gestreden worden. In het ene vak hadden we die ene dikke nodig terwijl in het andere vak het noodzaak was de schade te beperken met het stug doorvissen op de voorns.”


De prijsuitreiking werd gedaan door de minister van Sport en Toerisme van Wit-Rusland.

Uiteindelijk behaalde de ploeg – bestaande uit Marcel Boel, Ben van Ek, Jan Willem Plekkenpol, Edwin Timmer, Martijn Kroes en coach Jan van Schendel – op de tweede dag 39 punten. Met een totaal van 73 punten en 632 gevangen vissen over twee dagen, legden ze beslag op de derde plaats. Wit-Rusland benutte het thuisvoordeel optimaal en werd overtuigend eerste en het Duitse team ging er met het zilver vandoor.

Hieronder de teamuitslag, meer uitslagen vind je hier.

Share this post