CDA: Sportvisserij verdient volwaardige positie in Europa

CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik steunt de roep van de European Anglers Alliance (EAA) om een volwaardige positie van de hengelsport binnen het Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB). Daarmee komt een formele erkenning van de hengelsport als zelfstandige sector een flinke stap dichterbij.

Schreijer-Pierik zit in de PECH visserijcommissie van het Europarlement – een belangrijke positie, omdat de sportvisserij in toenemende mate onder druk staat door regelgeving vanuit het GVB. Over die regelgeving praat de hengelsport niet mee zonder erkenning als zelfstandige sector met eigen kenmerken en ontwikkelingsdoelen.

Expliciete steun

“Op de juiste momenten aan tafel zitten is cruciaal om de hengelsportbelangen goed te kunnen vertegenwoordigen”, aldus Fred Bloot, president van de EAA en adjunct directeur van Sportvisserij Nederland. “De hengelsport zit aan een bijzettafeltje van het GVB, terwijl dat tafeltje al jaren dreigt te bezwijken onder het sociaaleconomische gewicht van onze sector. Met Annies expliciete steun voor de hengelsport heb ik het vertrouwen dat we snel formele erkenning als sector krijgen en dat we eindelijk een plek aan de grote tafel van het GVB afdwingen. Daarvoor ben ik haar bijzonder dankbaar.”


Annie Schreijer-Pierik ontvangt en ‘omarmt’ het standpunt van de hengelsport uit handen van Fred Bloot.

Share this post