Concurrentie verliest, Cinnetic ruim aan kop

Waar is het mooier een strandwedstrijd te vissen dan aan de boulevard van het vissersdorp Katwijk? De lokale HSV Brittenburgh had de Nationale Korpscompetitie uitgenodigd om de 4e wedstrijd van de competitie hier te vissen. Door het mooie weer was er veel publiek aanwezig. De vangst van mooie botten en zeebaarzen zorgde voor een prima promotie van de Zeehengelsport. De deelnemers zorgen ervoor dat de vis na vangst meteen in een ruime emmer met water rond kan zwemmen, zodat deze weer levend kan worden terug gezet. Deze vangst zorgde ook voor verschuivingen in het klassement!

In de overgangsperiode tussen zomer en winter zijn nu allerlei vissoorten te vangen. En ook van ieder formaat. Nog meer dan we al gewend zijn moesten de deelnemers nu zoeken en uitproberen waar de meeste vis te vangen was. In de praktijk bleek dat vlak onder de kant minibaarsjes konden worden verschalkt en dat even verder de grote botten aan het fourageren waren. Op –hele- grote afstand werden al scharren gevangen. Maar zoals gezegd, het was divers: zelfs spiering, tarbot en paling werden ter meting aangeboden. Eén van de sleutels tot succes was de keuze voor en stukje tap als aas voor de grote botten en schar. Door de culinaire hoogstandjes waarmee de haken soms zijn voorzien, kan het ook niet anders dan dat de vangsten groter en verrassender worden.

De runner-up Slufter 1 beleefde echter een zware dag. Uiteindelijk was een 22e plaats hun deel. Maar omdat ook de concurrentie steken liet vallen blijft een podiumplaats binnen handbereik. De lijstaanvoerder Cinnetic profiteerde het meeste. Zelf eindigde het team als 6e, door puntenverlies van de concurrentie werd de voorsprong vergroot met een schier onoverbrugbare 15 punten. De strijd om het podium zal pas in de laatste wedstrijd op 15 december worden beslist. Daarvoor zijn nog meerdere teams in de strijd met een belangrijke outsidersrol voor de dan thuisvissende teams van Westkapelle 1 en Nightwish.

Zaterdag 15 december wordt de competitie beslist met de finale aan de Zeeuwsche Riviéra. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Foto’s en de complete uitslag zijn te vinden op de site korpsvissen.nl. Hier vind je ook meer informatie over de deelnemers en het programma 2018.

Share this post