Cursus Controle Visdocumenten in jouw regio!

Heb jij een passie voor het controleren van visdocumenten en wil jij je hier als vrijwilliger en ambassadeur van jouw vereniging verder in ontwikkelen samen met jouw verenigingscontroleteam? Geef je dan op voor de gratis Cursus Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland.

De cursussen worden regionaal georganiseerd zodat je als deelnemer nooit ver hoeft te reizen. Het complete cursusprogramma voor 2022 vind je hier. In overleg zijn extra cursussen op maat te organiseren. Deze cursus is gratis voor vrijwilligers van hengelsportverenigingen en hengelsportfederaties die aangesloten zijn bij Sportvisserij Nederland. De cursus start om 09.00 uur en zal om circa 16.30 uur eindigen.

Controle én advies

De Cursus Controle Sportvisserij is een eendaagse cursus op locatie, bestemd voor (aanstaande) controleurs van hengelsportverenigingen. Tijdens de cursus maak je kennis met de achtergronden van het stelsel van visserijregels, sportvisdocumenten, voorwaarden Gebruik VISpas en krijg je handvatten mee voor je sociale vaardigheden bij controles aan de waterkant. Ook leer je hoe je controles eenvoudig kunt vastleggen in het Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS).

De manier waarop jij controleert bepaalt hoe de sportvisser het contactmoment ervaart.

Je rol als ambassadeur

Centraal leerpunt tijdens de praktijkgerichte cursus is om het controlemoment aan de waterkant prettig te laten verlopen, waarbij je vooral als gastheer van je vereniging of federatie optreedt. De manier waarop jij controleert bepaalt immers hoe de sportvisser het contactmoment ervaart. Je kunt de sportvisser informeren en voorlichten over het stelsel van visdocumenten als (jeugd)VISpas en Jeugdvergunningen, Voorwaarden en achtergronden Gebruik VISpas, verenigingsvoorwaarden, het gebruik van de VISplanner en de visserijmogelijkheden die jouw verenigingswater biedt.

Inschrijven

Heb je interesse? Je kunt je voor deze cursus direct inschrijven op de website van Sportvisserij Nederland. Een bevestiging van inschrijven en deelname krijg je per email toegestuurd, evenals de Lees- en Studiewijzer voor het huiswerk en het verplicht examen. Je kan dus direct aan de slag. Natuurlijk checken we of je namens je vereniging de Cursus Controle mag volgen. Meer informatie over de cursus vind je hier.

Waar en wanneer?

Dit voorjaar zullen de Cursussen Controle weer fysiek plaatsvinden op de onderstaande data en locaties verspreid over Nederland. Voor toegang tot de cursuslocatie is een geldig coronatoegangsbewijs nodig (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve testuitslag).

Indien de maatregelen rondom COVID-19 weer worden aangescherpt en de cursus daardoor niet op locatie (fysiek) kan worden gegeven, zullen de cursussen op dezelfde data online te volgen zijn via Microsoft Teams. Deze ‘online’ variant zal dezelfde opzet hebben, inclusief huiswerk en het online examen vooraf. De groepsgrootte is echter beperkt tot 15 personen.

• Woensdag 23 maart 2022 te Gilze-Tilburg

• Dinsdag 29 maart 2022 te Stein-Urmond.
• Woensdag 13 april 2022 te Apeldoorn
• Woensdag 20 april 2022 te Akersloot
• Vrijdag 13 mei 2022 te Bilthoven

Share this post