Cursus Controle Visdocumenten najaar: ook in jouw regio!

Vind jij het ook zo belangrijk dat de visserijregels en met name de visdocumenten worden gecontroleerd bij jouw verenigingswater? Wil jij je hiervoor als vrijwilliger verder in ontwikkelen en samen met je controleteam hiervoor inzetten? Geef je dan op voor de gratis Cursus Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland.

De cursus wordt in 5 regio’s georganiseerd, zodat je als deelnemer niet ver hoeft te reizen. De cursusplaatsen zijn: Assen, Gilze, Apeldoorn, Urmond en Bilthoven. Deze cursus is gratis voor vrijwilligers van sportvisserij federaties en van hengelsportverenigingen aangesloten bij Sportvisserij Nederland. Ook Boa’s van groene netwerken zijn van harte welkom.

 
Wil je liever de cursus in company volgen of een andere cursus volgen? Kijk dan hier voor het complete cursusprogramma voor 2022. In overleg zijn extra cursussen en op maat te organiseren (controleur@sportvisserijnederland.nl)

Controle én advies

De Cursus Controle Sportvisserij is een eendaagse cursus, bestemd voor (aanstaande) controleurs van hengelsportverenigingen en federaties. Je maakt tijdens de cursus kennis met het stelsel van visserijregels, sportvisdocumenten, voorwaarden voor het gebruik van de VISpas en je krijgt handvatten voor je sociale vaardigheden bij controles aan de waterkant. Ook leer je hoe je controles eenvoudig kunt vastleggen in het Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS).

Jouw rol als ambassadeur

Centraal leerpunt tijdens de praktijkgerichte cursus is om het controlemoment aan de waterkant prettig te laten verlopen, waarbij je vooral als gastheer van je vereniging optreedt. De manier waarop jij controleert bepaalt immers hoe de sportvisser het contactmoment ervaart. Je kunt de sportvisser uitleg geven over het stelsel van visdocumenten zoals de (jeugd)VISpas en Jeugdvergunning, maar ook over de MeeVIStoestemming en de visserijmogelijkheden die jouw verenigingswater biedt.

Inschrijven

Heb jij interesse? Je kunt je voor deze cursus direct inschrijven op de website van Sportvisserij Nederland. Een bevestiging van inschrijven en deelname krijg je per email toegestuurd, evenals de Lees- en Studiewijzer voor het huiswerk en het verplicht examen. Je kan dus direct aan de slag. Natuurlijk checken we of je namens je vereniging de Cursus Controle mag volgen. Meer informatie over de cursus vind je op de pagina Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland.

 

Waar en wanneer?

Dit voorjaar zullen de Cursussen Controle fysiek plaatsvinden op de onderstaande data en locaties verspreid over Nederland:

  • Donderdag 13 oktober 2022 te Assen
  • Dinsdag 25 oktober 2022 te Gilze-Tilburg
  • Woensdag 2 november 2022 te Stein-Urmond
  • Woensdag 9 november 2022 te Apeldoorn
  • Vrijdag 18 november 2022 te Bilthoven

Indien de maatregelen rondom het COVID-19 weer worden aangescherpt en daarmee de cursus niet op locatie (fysiek) kan worden gegeven, dan worden de cursussen op dezelfde data, niet fysiek, maar online georganiseerd via Microsoft teams. Ook de ‘online’ cursus heeft dezelfde opzet, met huiswerk en vooraf het online examen. De groepsgrootte is dan echter beperkt tot maximaal 15 personen.

Share this post