Cursus controle voor politieacademie Apeldoorn

Afgelopen week gaven medewerkers van Sportvisserij Nederland een online training aan de agenten in opleiding van de politieacademie Apeldoorn. Ze volgen de opleiding milieu-agent.

Dankzij de cursus zijn zij op de hoogte van de recente ontwikkelingen en specifieke juridische aspecten van de Visserijwet en onderliggende regelgeving en kunnen zij scherper en beter voorbereid op pad.

Tijdens de cursus is ingegaan op (de ontwikkelingen binnen) de georganiseerde sportvisserij, het wettelijke stelsel van visrechten, benodigde documenten, minimummaten en gesloten tijden, vistuigen, en aanvullende bevoegdheden en sancties.

Deze cursus wordt een paar keer per jaar gegeven voor de academies in Apeldoorn en Eindhoven en wordt doorgaans gevolgd door zowel zogenaamde ‘groentjes’ als ervaren agenten die een nieuwe opleiding volgen.

De leerlingen gaven aan in de praktijk al regelmatig vissers te controleren al dan niet in het bijzijn van controleurs of boa’s van de sportvisserij/ federaties. Ook was men erg onder de indruk van de VISsenscanner, omdat dit zich tot een buitengewoon nuttig middel bij controles kan ontwikkelen.

Share this post