Dames houden zicht op podium op WK Zoet

Op het WK Zoet in Zuid-Afrika is het damesteam de eerste wedstrijddag op de zevende plaats geëindigd. Morgen vissen de dames het tweede en laatste deel van het kampioenschap. Het podium is nog steeds in zicht.

Kira Epping (2), Ingeborg Audenaerd(3), Floor Verhoeven (5), Mandy Swart (9) en Anja Groot (10) visten samen 29 punten bij elkaar en zitten daarmee hun voorgangers op de hielen. België en Italië hebben net zoveel punten maar vingen meer gewicht aan vis bij elkaar. Klik hier voor de volledige tussenstand.

Volledig op kleine visjes

Met haar knappe tiende notering presteert de vijftienjarige Kira Epping vooralsnog individueel het beste. “ik richtte me vandaag volledig op de kleine visjes en voerde bewust minder dan mijn buren”, blikt ze terug. “Dat werkte goed.” Epping was naar eigen zeggen niet zenuwachtig, maar vooral blij dat ze mocht vissen. “Hopelijk vangen we morgen meer en grotere vissen met een goed eindresultaat tot gevolg.”


Kira Epping ging volledig voor kleine vis en werd daarmee individueel tiende.


Schade goedmaken

“Het was een lastige visserij vandaag”, meld bondscoach Stefan Verhoeven. “De grote meervallen en karpers bleven weg. Gelukkig zijn er veel ploegen met mindere vakuitslagen, en kan het dus nog alle kanten op. Morgen gaan we er vol tegenaan en in de hoop de opgelopen schade van vandaag goed te maken.”


Cor Kraaij aan het werk tijdens het WK Masters

WK Masters

Voor de heren die het WK Masters visten, is het eindresultaat met een zevende plek teleurstellend. Individueel werd Cor Kraaij de beste Nederlander met een veertiende plaats in het eindklassement. Bondscoach Albert Meijer zag tot zijn verrassing dat de matchhengel de doorslag gaf. Die had zijn team niet meegenomen, uitgaande van een visserij op vijf tot zeven meter afstand. “Heel zonde”, aldus Meijer. “Gelukkig hebben we een leuke week gehad.” 

Share this post