De vijver van John van de Weerd

In onze rubriek “De vijver van” laten we weer graag een echte vijverliefhebber aan het woord. Deze keer bespreken we de vijver van John van de Weerd. John is een echte vijverliefhebber en dat kunnen we zeker uit zijn antwoorden opmaken. We stelden John natuurlijk de bekende vragen en hij heeft ons ook een paar prachtige foto’s van zijn vijver en tuin gestuurd.

Kun je je even kort voorstellen?

Ik ben John van de Weerd en ben zelfstandig ondernemer.  Ik heb een schoonmaakbedrijf en ben daarnaast glazenwasser. Getrouwd met Danielle van de Weerd en samen hebben wij 2 kinderen. Een dochter van 18 jaar en een zoon van 15 jaar!

 

Hoe lang heb je de vijver al?

 

Deze vijver heb ik inmiddels al 3 jaar. Daarvoor heb ik ook een vijver gehad, maar deze had een andere vorm en grootte. Die was een stuk kleiner als de vijver die ik nu heb.

 

Waarom heb je destijds gekozen voor een vijver?

Ik vind dat er in een tuin altijd iets van water hoort. Al is het maar een molensteen of iets anders wat met water is , maar een tuin zonder water is net niet af.

 

Wat voor vissen heb je allemaal in de vijver?

In mijn vijver zitten gewone goudvissen. Daarnaast heb ik een goudwinde en 2 mooie koi karpers.

 

Wat voor visvoer geef jij je vissen?

Ik geef mijn vissen 3-kleuren korrelvisvoer afgewisseld met SaniKoi korrels. Dit zijn prima merken van Velda.

Hoeveel aandacht per week besteed je aan de vijver?

Valt wel mee. ik denk een uur of 2 per week.

 

Wat voor apparatuur heb je allemaal in en rondom je vijver?

Ik maak gebruik van een vijverpomp die het water laat stromen naar een uv-lamp en via een waterval stroomt het water weer terug in de vijver.

 

Wat doe je allemaal om je vijver en de vissen in de juiste conditie te houden?

Eigenlijk niet veel. Ik verwijder het afgestorven blad van planten. Planten overnieuw poten als ze te groot worden in nieuwe plantenbakken. Elk jaar weer jonge visjes, kikkerdril en salamanders. In mijn vijver is er sprake van een mooi biologisch evenwicht .

Wat mis je nog in of rondom je vijver?

Ik zou graag een Floating Fish Dome willen hebben in mijn vijver , om de vissen nog beter te kunnen bekijken.

We bedankten John voor zijn leuke verhaal en mooie foto’s van zijn vijver, de planten en de rest van zijn tuin. Wil je nu ook graag in onze rubriek? Stuur ons dan een bericht via onze Facebook pagina of stuur ons een e-mail via de contactpagina. Als je wordt uitgenodigd krijg je van ons een leuke attentie.

The post De vijver van John van de Weerd appeared first on Velda.

Share this post