‘De Visvrouwen’: girlpower met een knipoog (video)

Avontuur, hilariteit en zelfspot: daar draait het om in ‘De Visvrouwen’, het eerste visprogramma ter wereld dat puur voor en door vrouwen is gemaakt. Visvriendinnen én tegenpolen Paula Petiet en Nathalie van den Berg gaan in deze nieuwe, vierdelige serie samen op avontuur en laten elkaar hun ultieme sportvisbeleving. De eerste aflevering is op zaterdag 15 juni om 17:00 uur op RTL 4.

Hoewel Paula en Nathalie beide graag vissen, zijn ze verder in alles tegengesteld. Paula is een vrouw van het platteland en bij uitstek een ochtendmens. Als verstokte wedstrijdvisser is vis vangen voor haar een serieuze kwestie. De goedlachse Nathalie – meer een vrouw van stad en strand – vindt in haar hobby vooral ontspanning. Van make-up is zij niet vies en ze is altijd in voor een wijntje. Hoe gaan deze karakters samen tijdens een visdag en wat voor gesprekken levert het op?

Check – als tipje van de sluier – hoe Paula en Nathalie in de eerste aflevering een mooie zeelt vangen:

In balans

Dat Paula en Nathalie totaal verschillende types zijn en elk om hun eigen redenen vissen, was voor laatstgenoemde een extra reden om aan het programma mee te doen. “Ik ontmoet graag mensen die anders zijn. Paula en ik vulden elkaar tijdens de opnames uitstekend aan, zowel qua karakter als wat viskennis betreft. Zij weet bijvoorbeeld veel van zoetwatervissen en ik met name van de zeevisserij. Juist door onze verschillen is het programma in balans.”

Paula (l) en Nathalie poserend voorafgaand aan aflevering één.

Avontuur

Zonder plan aan een visdag beginnen gaf Paula tijdens de opnames een gevoel van avontuur. “Hoewel het niet direct in mijn aard zit, vind ik het heerlijk om een dag zonder plan op me af te laten komen. In het wedstrijdvissen – toch min of meer mijn wereldje – heb je dat totaal niet. Daar denk je juist vooraf over álles na om verrassingen tijdens het vissen te voorkomen.”

Paula (l) en Nathalie poseren met een fraaie zeelt

Steeds meer vissende vrouwen

Cijfers tonen aan dat steeds meer vrouwen in sportvissen hun hobby vinden: alleen al in Nederland vissen jaarlijks ruim 200.000 vrouwen. In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen nog veel hoger.

Uitzendingen

De vierdelige serie ‘De Visvrouwen’ is te zien van zaterdag 15 juni t/m zaterdag 6 juli om 17.00 uur op RTL 4. De herhalingen zijn steeds de dag erna, van zondag 16 juni t/m zondag 7 juli om 10.50 uur. Op www.devisvrouwen.nl vind je meer beeldmateriaal en blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rond het programma.

Share this post