Doe mee met de Top Teamcompetitie: de eredivisie van het wedstrijdvissen

Ben jij wit- of zeevisser en wil je ook eens meedoen met de eredivisie van het wedstrijdvissen? Dan biedt de Top Teamcompetitie een toffe uitdaging en het ultieme teamgevoel. Sportvisserij Nederland organiseert in 2023 vier teamcompetities: drie op zoet water en een op zout water. Hoe gaaf is het om met je visclub mee te doen? Naast een mooi gevulde prijzenpot mogen de winnende teams – en de best presterende individuele visser – zich Nederlands kampioen noemen.

De competities waar je aan mee kan doen zijn: Evezet Top Teamcompetitie Feedervissen, Top Teamcompetitie Dobbervissen, Evezet Top Teamcompetitie Dobbervissen Dames+U20 en de PENN Nationale Teamcompetitie Kustvissen. We stellen ze per stuk aan je voor.

Open inschrijving

Iedereen is welkom bij de competities, maar inschrijven en deelname is alleen mogelijk als een team. De minimale en maximale teamgrootte verschilt per competitie. Wil je meedoen, maar heb je geen team – of krijg je jou team niet gevuld – dan kan Sportvisserij Nederland je helpen. Bijvoorbeeld door je in contact te brengen met andere vissers. Geldt dit voor jou neem via wedstrijden@sportvisserijnederland.nl contact met ons op.

Evezet Top Teamcompetitie Feedervissen

Is feedervissen je passie en wil jij je eens meten met de nationale toppers? Dan is de Evezet Top Teamcompetitie Feedervissen jouw podium. Een team bestaat uit minimaal vijf tot maximaal acht vissers. Junioren, heren, dames; iedereen mag in het team!

De Evezet Top Teamcompetitie Feedervissen bestaat uit zes wedstrijden. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 maart worden aan het Amsterdam-Rijnkanaal nabij Tiel wedstrijddagen een tot en met drie gevist. Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober worden aan het Lateraalkanaal bij Roermond de overige drie wedstrijddagen gevist. De wedstrijden vinden plaats in vijf vakken – één teamlid per vak.

De nummer één in de eind ranking mag zich regerend Nederlands Kampioen Feedervissen Teams noemen. Bovendien krijgen zij, net als de nummer twee, het recht om afgevaardigd te worden naar een internationale wedstrijd. Daarnaast wordt er ook een individueel klassement opgemaakt. De winnaar hiervan mag zich een jaar lang regerend Nederlands Kampioen Feedervissen noemen.

Klik hier voor meer informatie, zoals het inschrijf- en prijzengeld en wedstrijdopzet. Wil je jou team direct inschrijven? Vul het inschrijfformulier in en druk op verzenden. Let op: inschrijven kan nog tot uiterlijk tot en met zondag 12 maart.

Top Teamcompetitie Dobbervissen

Vis je graag met de dobber, dan is de Top Teamcompetitie Dobbervissen wellicht voor jou. In het weekend van 6 en 7 mei trappen we af met de eerste twee van zes wedstrijddagen. Deze vinden plaats aan het Musselkanaal bij Veendam. Wedstrijd drie en vier vinden circa een maand later (10 en 11 juni) plaats aan het Prinses Margrietkanaal ter hoogte van Spannenburg. Tijdens het finaleweekend aan het Lateraalkanaal bij Roermond (23 en 24 september) wordt de eindstand opgemaakt.

Ook bij deze competitie bestaat een team uit minimaal vijf vissers, dit kan worden aangevuld met drie reservevissers. Omdat in vijf vakken wordt gevist, kunnen er maximaal vijf vissers per team tegelijk deelnemen. Er zijn geen restricties wat betreft team-deelname. Junioren, heren, dames; iedereen is welkom.

Het team op plaats één van het eindklassement mag zich een jaar lang regerend Nederlands Kampioen Dobbervissen Teams noemen. Bovendien krijgen de nummers één en twee het recht om afgevaardigd te worden naar een internationale wedstrijd. Daarnaast wordt ook een individueel klassement opgemaakt voor de categorieën Senioren en U25. De winnaars mogen zich een jaar lang de regerend Nederlands Kampioen Dobbervissen Individueel noemen.

Klik hier voor meer informatie over Top Teamcompetitie Dobbervissen. Direct inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Evezet Top Teamcompetitie Dobbervissen Dames+U20

Ben je jonger dan 20 jaar of een vissende dame en vind je het leuk om wedstrijden te vissen, dan is de Evezet Top Teamcompetitie Dobbervissen Dames+U20 wellicht iets voor jou. Deze competitie wordt gevist over vier wedstrijddagen. Op 1 en 2 juli trappen we af aan het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg. Het finaleweekend vind plaats op 30 september en 1 oktober aan het Noord Hollands Kanaal bij Purmerend/Ilpendam.

Een team bestaat uit vier of vijf wedstrijdvissers. Er wordt gevist in vier vakken, waarbij per vak één teamlid mee vist. De teamsamenstelling mag bestaan uit junioren en/of dames.

 

Het winnende team mag zich een jaar lang regerend Nederlands Kampioen Teams Dames+U20 noemen. Daarnaast worden er ook individuele klassementen opgemaakt voor de Junioren U15, Junioren U20 en Dames. De winnaars mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen Junioren U15, U20 of Dames noemen.

Wil je meer weten? Lees meer op onze informatiepagina. Om aan te melden ga je naar het inschrijfformulier.

PENN Nationale Teamcompetitie Kustvissen

Vanaf maart tot en met december wordt de PENN Nationale Teamcompetitie Kustvissen gevist. Deze competitie is sinds 2011 het koningsnummer van de zeeviswedstrijden. De eerste van vijf wedstrijden vindt op 25 maart in Noordwijk plaats. Vervolgens strijken neer bij Domburg, Groote Keeten en Wijk aan Zee. De afsluitende wedstrijd vindt op 2 december op het strand van Westkapelle plaats.

Er is een vrije inschrijving, mits alle leden van het team lid zijn van dezelfde bij Sportvisserij Nederland aangesloten vereniging. Een team mag bestaan uit vijf, zes of zeven vissers, maar er wordt gevist in vijf vakken gevist, dus één teamlid per vak. De samenstelling laten we aan jullie over. Heren, dames en/of junioren; iedereen is welkom!

Het winnende team mag zich een jaar lang regerend Nederlands Kampioen Kustvissen Teams noemen. Samen met de nummer twee heeft de kampioen het recht om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Kustvissen voor teams. Alle deelnemers behoren automatisch tot de nationale selectie, waaruit de bondscoaches ook een selectie maken voor het WK voor landenteams.

Bekijk de informatiepagina voor meer informatie over data, het inschrijfgeld en de opzet van de wedstrijddagen. Ga voor direct inschrijven naar het inschrijfformulier. Let op, inschrijven is mogelijk tot en met zondag 12 maart.

Vissen in teams

Teamwedstrijden leveren voor zowel de top- als de breedtesport veel voordelen op. Bij internationale toernooien, zoals een EK of WK, probeer je met Team Holland het hoogst haalbare te bereiken. Maar ook bij de hengelsportvereniging versterkt samen vissen het sociale element, de binding met de club en het delen van viskennis. Daarnaast is samen vissen gewoon heel gezellig én leerzaam!

Volg wedstrijdvissen

Wil je altijd volledig op de hoogte blijven van het laatste wedstrijdnieuws? Volg dan de Facebookpagina ‘Wedstrijdvissennl‘ van Sportvisserij Nederland.

Share this post