Eerste officiële Open NK Streetfishing

Sportvisserij Nederland en De Snoekstudiegroep Nederland-België (De SNB) organiseren op 9 november het eerste officiële Open NK Streetfishing. In Amsterdam gaan 50 koppels (100 deelnemers) de strijd met elkaar aan om die eerste, felbegeerde titel. Hiermee krijgt deze supergave en populaire vorm van wedstrijdvissen een officiële status binnen de georganiseerde wedstrijdvisserij.

Streetfishing kwam enkele jaren geleden vanuit Frankrijk overwaaien naar Nederland. Inmiddels is deze wedstrijddiscipline niet meer weg te denken van de wedstrijdkalenders.
Ook Sportvisserij Nederland en De SNB zijn overtuigd van het succes van streetfishing. Middenin de stad, met een rugzak op, maximaal twee hengels binnen handbereik en dan actief op zoek naar verschillende roofvissen om te vangen. Deze urban manier van wedstrijdvissen slaat aan bij jong en oud.

Open NK

Sportvisserij Nederland en De SNB hebben besloten om op zaterdag 9 november 2019 het eerste officiële Open NK Streetfishing te organiseren. In Amsterdam gaan 50 koppels proberen zoveel mogelijk centimeters roofvis te vangen. De doelsoorten zijn snoek, snoekbaars en baars, maar bijvangst in de vorm van roofblei, winde, pos, bot of meerval telt ook mee. Inschrijven kan vanaf deze zomer – de datum zal tijdig worden gecommuniceerd – waarbij geldt dat wie het eerst komt het eerst maalt. Het inschrijfgeld bedraagt € 50,- per koppel, maar voor deze eerste editie kun je profiteren van een mooie aanbieding: leden van De SNB krijgen een korting van 50% (word dus lid voor je je inschrijft!).

Toekomst

Het Open NK Streetfishing is wat Sportvisserij Nederland en De SNB betreft nog maar het begin. Deze discipline verdient én krijgt een belangrijke plaats binnen de wedstrijdvisserij. Het streven is om vanaf 2020 een volwaardige competitie op te zetten met selectiewedstrijden in de federaties. Momenteel wordt bekeken hoe de wedstrijden die verschillende federaties nu al organiseren in een grote competitie kunnen worden gegoten. Voordat het zover is, starten we met de kick-off op 9 november 2019. Houd de website van Sportvisserij Nederland en De SNB in de gaten voor meer informatie.

     

Share this post