Ernest Ripson aan kop na 2e Masters Bootvissen

Afgelopen zondag vond de tweede wedstrijddag van de Masters Bootvissen plaats. De vangsten hielden niet over, vooral de tweede en derde periode was het sprokkelen voor een visje. Grote winnaars van deze tweede dag waren Pim troost en Ernest Ripson, die beiden maar zeven klassementspunten scoorden. Ernest bleek aan het eind van de dag zelfs op de eerste plaats te staan na twee van de drie wedstrijddagen.

De wind was in de nacht van zaterdag op zondag gedraaid naar noordoost en flink in kracht toegenomen. Het was dan ook smerig koud toen de tien geplaatste deelnemers hun plaats opzochten op de ‘Big Marlin’ van schipper Hans Lodewijks. De schipper kon zijn favoriete stekken niet bezoeken, maar toch wisten de deelnemers er een spannende dag van te maken, verdeeld over drie wedstrijden.

Eerste periode

In de eerste periode gingen de deelnemers voortvarend van start. Er liep nog een redelijk sterke ebstroom en enkele deelnemers vingen een triplet mooie scharren. Vooral de iets ondiepere stuurboordzijde ving meer vis. Pim Troost en Albert Leeuwis, die beiden meer naar het kontje van de boot stonden, liepen aan hun zijde uit op de andere drie deelnemers. 

   

Die achterstand werd door het minder worden van de vangst niet meer goedgemaakt en Pim wist nipt de winst voor zich op te eisen, mede door het vangen van een piepklein gulletje, dat wel vijf punten opleverde. Aan bakboordkant was het in de eerste periode al niet zo’n vetpot. Alleen Louis van Bommel op het laatste nummer haalde uit. Hij won afgetekend voor Frank van Schilt en Eric Goossens. Leider na dag één, Remco Geuze moest lijdzaam toezien, hoe zijn voorsprong verdampte. 

        

Tweede periode

In de tweede periode viel de getijdenstroming weg en de vangsten idem dito. Een enkele mooie schar of wijting vergreep zich af en toe aan de zeepieren, zagers of stukjes mesheften. Dat aas was weer tot volle tevredenheid geleverd door Eddy op de Brouw van Hengelsport Oosterschelde uit Sint Maartensdijk. Maar het werd sprokkelen voor een visje. De boot kwam van lieverlee ook nog eens tussen wind en stroming te liggen, waardoor de deelnemers hun lijnen niet mooi weg konden leggen. Toch zijn er ook dán winnaars: aan bakboordkant won Eric Goossens met maar acht scharren, voor Sjaak Verburg en Frank van Schilt. Opnieuw was Remco in mineur met maar een schar. Arjan Stelwage en Albert Leeuwis waren aan de andere kant van de boot aan elkaar gewaagd, maar Arjan ving meer stuks en pakte zo de sectorwinst. 

Gevoelstemperatuur

In de derde periode kwam de vloed er in, waardoor de boot nog verder de koude wind in draaide en de gevoelstemperatuur verder daalde. De vangsten werden er niet beter op. Alleen Sjaak Verburg ontworstelde zich een beetje aan de malaise, door een paar botten te vangen, die relatief veel punten opleverden. Aan zijn kant sprokkelden Remco Geuze en Frank van Schilt ook nog wat vis bij elkaar en pakten belangrijke puntjes. Aan stuurboordzijde, waar opnieuw iets meer vis werd gevangen, streden Ernest Ripson en Pim Troost voor de winst en eindigden met gelijke vangstpunten. Ernest had echter één vis meer, waardoor hij met de winst er vandoor ging. 

Ernest Ripson aan kop

Na twee wedstrijddagen van elk drie wedstrijdjes van twee uur, gaat Ernest Ripson aan de leiding met 14 klassementspunten, gevolgd door het drietal Remco Geuze, Pim Troost en Sjaak Verburg met 15 punten. Daar weer achter staat Frank van Schilt met 17 punten. De anderen zijn met nog één dag van drie wedstrijden te gaan zeker nog niet kansloos. Die dag wordt zondag 8 december vervist in de monding van de Westerschelde, aan boord van de ‘Pirate 2’. De eerste vijf van deze competitie mogen deel gaan nemen aan de Nationscup van 2021 in België. 

Uitslag

De Masters Bootvissen bestaat uit negen wedstrijden, verdeeld over drie wedstrijddagen. Deze competitie wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland.

Share this post