Evezet Maver Fishing Team wint Open NK Dobbervissen Teams

Evezet Maver Fishing Team heeft afgelopen zondag het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen voor Teams gewonnen. Na een spannende wedstrijddag eindigde het team – voor het derde jaar op rij – als winnaar, gevolgd door Team Zoo&Zo/HSV de Voorn en het Evezet Jeugdteam. Plaats van handelen was de Lage Vaart bij Lelystad – een dag eerder al het decor voor het ONK Dobbervissen Junioren.

In totaal deden 18 teams mee aan het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen Teams 2020 – kortweg ONK Teams. De teams bestonden uit vijf vissers, allen lid van dezelfde hengelsportfederatie. Het wedstrijdparcours telde daarmee in totaal 90 individuele deelnemers. 

Zeer goede vangsten

In het begin van de finale (die van 11.00 tot 15.00 uur duurde) leek het er een tijd lang op dat er alleen kleine vis zou worden gevangen. Gedurende het laatste uur van de wedstrijd werden er verspreid over het parcours echter toch de nodige grotere vissen geland. In vak C waren de vangsten al van meet af aan zeer goed; diverse deelnemers hebben daar zelfs een derde leefnet bijgezet!

Uiteindelijk wist het Evezet Maver Fishing Team de overwinning naar zich toe te trekken. Dit team – bestaande uit Nico Bakkernes (teamcoach), Jeffrey Bakkernes, Vasco Besseling, Nick Eestermans en Wim Fuhler – won overtuigend met slechts 10 punten en een totaal vangstgewicht van 61.335 gram. Het Evezet Maver Fishing Team bekroonde zich hiermee voor het derde jaar op rij tot Nederlands Kampioen Dobbervissen Teams. Voor teamlid Vasco Besseling was het helemáál een succesvol weekend: een dag eerder wist hij bij het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen Junioren U25 ook al als winnaar uit de bus te komen.

Het winnende Evezet Maver Fishing Team.

Tweede en derde plek 

Team Zoo&Zo/HSV de Voorn werd met 16 punten en een totaal gewicht van 25.310 gram knap tweede. Leuk detail is dat er – net als bij het winnende team met vader Nico en zoon Jeffrey – ook bij deze nummer twee een vader én zoon in het team zitten: Gerard Lodder sr. (tevens de teamcoach) en zijn zoon Gerard Lodder jr. Team Zoo&Zo/HSV de Voorn wordt gecompleteerd door de teamleden Rein Blankestijn, Peter Looyen en Ton van Scherrenburg.

Het Evezet Jeugdteam ging er bij het ONK Dobbervissen Teams met de derde plek vandoor. Met in totaal 19 punten en een totaal vangstgewicht van 42.290 gram wisten Frans van Berkel, Bram Theunissen, Dennis Hooijman, Frank Ligthart en Teun Janssen de 16 overige teams onder zich te houden.

‘Veel voorns’

Coach Nico Bakkernes van het Evezet Maver Fishing Team is zeer blij met de zege: “Als team waren we vooraf erg gebrand op een derde titel op rij. Daarom hebben we vooraf veel getraind. Sowieso is de Lage Vaart een water dat ons wel ligt. En aan de hand van het ONK Dobber Junioren (een dag eerder op hetzelfde parcours, red.) onze tactiek zondagochtend nog gefinetuned. Het hielp ook mee dat drie van onze jongens, waaronder U25-winnaar Vasco Besseling, daar ook al aan meededen.” Nico en zijn mannen besloten om vooral in te zetten op de rijkelijk aanwezige kleine vis. “Gericht op die enkele brasem of winde vissen, kost je te veel tijd. Daarom hebben we met name gemikt op het vangen van veel voorns.” Dat lukte goed, want alle vijf eindigden ze met meer dan 100 vissen.

‘Wedstrijdelement enorm gemist’

Nico: “Steeds kleine balletjes voer cuppen en met casters op de haak op de wat grotere blankvoorns, leverde ons de nodige knappe voorns op van 100 tot 300 gram. Die tikken lekker aan in je gewicht. Met alleen vers de vase vang je vooral ook de hele kleine voorns.” 
Bovenal houdt Nico er een heel fijn gevoel aan over dat het wedstrijdseizoen – na een paar maanden ‘corona-stop’ – eindelijk weer van start is gegaan. “We zijn allemaal liefhebbers, maar uiteindelijk wil je je ook graag meten met anderen. Ik ben blij dat de boel weer is begonnen, want dat hele wedstrijdelement hebben we afgelopen maanden toch wel enorm gemist, hoor”, besluit Nico.

Vasco Besseling in actie tijdens het ONK Dobbervissen Teams 2020.

Individuele uitslagen

Hoewel het bij het ONK Dobber Teams eigenlijk alleen draait om de teamuitslag, is het wel aardig om te vermelden dat Vasco Besseling op stek 1 in vak C maar liefst 44.305 gram vis ter weging wist te brengen. Ook Anja Groot, die op stek 6 in vak C 33.775 gram vis ving en Dennis Hooyman (29.830 gram op stek 2 in vak C) wisten een grote hoeveelheid vis te vangen. Daarmee steeg vak C qua vangsten met kop en schouders boven de andere vakken uit. 

Geen federatieve selectiewedstrijden

Voorafgaand aan het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen voor Teams werden dit jaar, in verband met het corona-virus, geen federatieve selectiewedstrijden gehouden. Er gold daarom een vrije en directe inschrijving bij Sportvisserij Nederland. Plaatsing geschiedde op volgorde van binnenkomst van de online inschrijfformulieren.

Share this post