EVEZET Trabucco Fishing Team kampioen!

Team EVEZET Trabucco Fishing heeft na twee zinderende slotwedstrijden op zaterdag 29 en zondag 30 september de EVEZET Nationale Teamcompetitie Zoet dobbervissen 2018 gewonnen. Dieter Friederichs is individueel de nieuwe Nederlands Kampioen.

De ontknoping van de EVEZET Nationale Teamcompetitie 2018 vond dit weekend plaats aan het prachtige Lateraalkanaal bij Horn. De wedstrijd was bijzonder spannend, met name voor de teams van EVEZET Trabucco, Maver-Zammataro en Sensas Nederland. Hoewel er na vier wedstrijden 44 punten verschil was tussen de nummers één en twee, volgden de nummers vier en vijf – respectievelijk Team Limburg en Van den Eynde Nederland – op slechts vijf punten afstand.

Aantallen of gewicht

Tijdens de eerste wedstrijddag waren de vangsten goed. De deelnemers vingen vooral veel blankvoorn op dertien meter afstand. Dicht bij de kant kwam de ene na de andere zwartbekgrondel in het net. Het was dus kiezen tussen aantallen vangen of mikken op grotere voorns, of zelfs een brasem verder weg. Ramon Ansing van team Van den Eynde Nederland kreeg in het laatste uur enkele brasems op zijn voerplek en wist daardoor deze eerste dag individueel met 13260 gram te winnen. Teamgenoot Jurgen Spierings van hetzelfde team won ook zijn vak, Sjors Milder werd tweede. Met een totaal van 22 punten deed het team goede zaken. 

Voorsprong teruggelopen

Team Maver Zammataro deed het nog beter. Peter Post en Stefan Altena wonnen hun vak en kwamen zo op een totaal van slechts vijftien punten. Daarmee liepen beide teams sterk in op het EVEZET Trabucco Fishing team dat het op dag één niet goed deed met 41 punten. Hun voorsprong liep terug van 44 naar slechts 18 punten.

Bloedstollende ontknoping

De laatste dag bracht de ontknoping. Sjors Milder werd individueel winnaar van deze dag met 8335 gram, zijn team – Van den Eynde Nederland – won de dag met veertien punten. Stefan Altena van Maver Zammataro won opnieuw zijn vak, waardoor zijn team derde werd met negentien punten. Zowel Dieter Friederichs als Jo Adriolo van Team Limburg wonnen hun vak waarmee Friedrichs goede zaken deed voor het individuele klassement. Het EVEZET Trabucco Team viste opnieuw matig en kreeg 33 punten aan de broek. Jeffrey Bakkernes werd twaalfde in zijn vak en met de winst van Dieter Friederichs in zijn vak won hij de titel Nederlands Kampioen Zoet dobbervissen 2018 in deze laatste wedstrijd. Team EVEZET Trabucco had genoeg voorsprong opgebouwd om Maver Zammataro met slechts vier punten voor te blijven. Daarmee is het EVEZET Trabucco Fishing Team de nieuwe kampioen van dit jaar.

Felicitaties

Sportvisserij Nederland feliciteert de mannen van het EVEZET Trabucco Fishing Team met hun knappe prestatie over zes wedstrijden. Dieter Friederichs krijgt onze felicitaties voor het behalen van het individuele Nederlands Kampioenschap.

Einduitslag     Evezet NTC Zoet Dobbervissen 2018 – Individueel

Share this post