Evezet TTC Feeder: Team Preston Innovations bovenaan na drie wedstrijden

Team Preston Innovations voert het tussenklassement aan in de Evezet TopTeamCompetitie Feedervissen. Mede dankzij een ijzersterk optreden van teamcaptain Arnout van de Stadt zag het team zichzelf na drie wedstrijddagen aan het Eemskanaal bij het Groningse Amsweer op plek 1 staan.

De eerste drie wedstrijden van de Evezet TopTeamCompetitie Feedervissen – kortweg TTC Feeder – stonden afgelopen vrijdag t/m zondag op het programma. Aan een vrij zonnig en druk bevaren Eemskanaal vlakbij Delfzijl probeerden de acht deelnemende teams van elk vier deelnemers elke dag tussen 10.30 tot 15.30 uur een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Team Preston Innovations – met naast teamcaptain Arnout van de Stadt ook Ben van Ek, Danny van den Ende, Edgar Kuus en Marco Hofman – slaagde daar het beste in. Hun puntenaantal was op wedstrijddagen 1, 2 en 3 achtereenvolgens 10 (17.540 gram), 7 (14.990 gram) en nogmaals 7 (14.485 gram). Daarmee wist het team een goede en constante prestatie neer te zetten, met in het bijzonder teamcaptain Arnout van de Stadt: hij wist alle drie de wedstrijden ‘een 1’ te vissen!

Dutch Feeder Squad op 2

Daar waar Team Preston Innovations met in totaal 24 punten na drie TTC Feederwedstrijden aan kop gaat, neemt Dutch Feeder Squad met een puntentotaal van 40 plek 2 in het tussenklassement voor haar rekening. Met 13, 14 en 13 punten (resp. met 15.180 gram, 9.900 gram en 16.325 gram) hadden teamcaptain Frank van der Schaft en Jurgen Spierings, Theo Leijrik, Arjan Klop, Jan Willem Nijkamp en Marcel Boel alleen op wedstrijddag 2 een heel klein dipje in hun prestaties.
JWP Waterservice van teamcaptain Gerrit Ansing eindigde met 41 punten totaal (18 – 11 – 13 punten) derde in het tussenklassement. Zij wisten hun vijfde plek na dag 1 te verbeteren naar een tweede plek op zowel de 2e als 3e wedstrijddag.

Tweede wedstrijdweekend

De TTC Feeder kan worden gezien als de ‘eredivisie’ van het feedervissen. De competitie wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland en dit jaar over zes wedstrijden gevist, verdeeld over twee weekenden. Wedstrijd 4, 5 en 6 vinden op 1, 2 en 3 oktober plaats aan het Lateraalkanaal in Roermond, waar de beslissing zal vallen.

Het team én de individuele winnaar die begin oktober bovenaan eindigen in het eindklassement, mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen Feedervissen noemen. De feederteams die op plekken 1 en 2 eindigen worden ook afgevaardigd naar het WK Clubs Feeder.

 

Share this post