Expeditie RobinDon (video’s)

Vloggers Don de Jong en Daniël Weyers gaan in een reeks nieuwe vlogs samen de uitdaging aan: vissen om te overleven! Survivallen in Zuid-Limburg, met een vette knipoog naar Expeditie Robinson: Expeditie RobinDon 2021.

Daniël en Don (ruim 1 miljoen abonnees op YouTube) zijn in Zuid-Limburg volledig op zichzelf aangewezen. Ze moeten drie dagen lang kamperen, overleven op hun viskunsten en ondertussen doen ze diverse proeven en games. Wie zal er als winnaar eindigen?

Check hier de drie afleveringen:

Dag 1:

Dag 2:

Dag 3:

Tips voor kunstaasvissen

Het vissen op roofvis is erg populair en dat is terecht! In de meeste Nederlandse wateren valt goed roofvis te vangen en er zwemmen verschillende soorten rond, inclusief kapitale exemplaren. Je kunt een grote variatie aan kunstaas gebruiken en daar heb je allerlei bijpassende hengels voor.

Wil je hier alles over weten en de beste knopen, stekken en tips voor het roofvissen? Ga dan naar Vissen Doe Je Zo. Daar lees je ook hoe het precies zit met de regels.

Vergeet je bovendien niet te abonneren op ons kanaal. Dan wordt je met grote regelmaat getrakteerd op leuke, leerzame en inspirerende visvideo’s!


Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis geen video meer.

Bonusmateriaal: vlog Daniël

Daniël – naast presentator van VIS TV ook actief als YouTuber – maakte tijdens de expeditie zelf ook een mooie vlog. Check ‘m hier:

Expeditie RobinDon is een initiatief van Sportvisserij Nederland en mede mogelijk gemaakt door Fish to Fish Media. Het doel van deze serie vlogs is om niet-vissers en beginnende vissers (met name jeugd) op een leuke manier te laten kennismaken met het sportvissen. Daarnaast laten bovenstaande vlogs zien dat natuurbeleving hier een prachtig onderdeel van kan zijn – passend bij concept Expeditie Robinson.

Ook tonen we in de vlogs hoe je netjes een vis doodt. Zo benadrukken we dat er niets mis mee is om af en toe een visje mee te nemen voor eigen consumptie, zolang je je daarbij netjes aan de regels houdt. Voor Daniël en Don was de gevangen snoekbaars overigens de enige maaltijd, naast wat zelf geplukte brandnetel- en muntthee. 

Hopelijk zijn de mannen inmiddels bijgekomen van dit koude en hongerige avontuur.

Share this post