Flair.nl: 9 redenen voor vrouwen om te gaan vissen

Dat het aantal vissende vrouwen al jaren in de lift zit, is volgens Flair – het welbekende glossy vrouwenmagazine – nog niet genoeg. Élke vrouw zou moeten vissen, stellen zij. Met maar liefst 9 redenen wil het platform twijfelaars overtuigen.

Nathalie van den Berg en Paula Petiet – beter bekend als De Visvrouwen – vertellen in het interview openhartig wat vissen hen brengt en waarom ze er ooit mee zijn begonnen. Het hoofd leegmaken is voor beiden altijd de belangrijkste drijfveer geweest, geven ze aan – elk met verschillende argumenten.

Stoere hobby

Dat sportvissen soms ook om verrassende redenen leuk voor vrouwen kan zijn, blijkt wel uit de extra pluspunten die Paula en Nathalie opsommen. “Het is ook een leuke activiteit voor een date”, stelt Nathalie bijvoorbeeld, die het ook ontzettend stoer vindt als je als vrouw je eigen vis vangt en dat je kinderen kan leren. “Vissen is echt niet iets wat een kind alleen met z’n vader kan doen”, aldus Nathalie. Benieuwd naar de extra argumenten om als vrouw eens een hengel ter hand te nemen? Alle 9 redenen om als vrouw te gaan vissen vind je in het artikel op Flaironline.nl.

Steeds meer vissende vrouwen

Middels aandacht voor vissende vrouwen – bijvoorbeeld in het tv-programma De Visvrouwen – wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Daarnaast kunnen vrouwen een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer Nederlandse vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit de cijfers: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (430.000) ruim verdubbeld ten opzichte van 2017 (200.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

Share this post