Flinke impuls jeugdwerk (video)

De promotie van de hengelsport onder de jeugd kreeg dit jaar een flinke impuls. Zo draaide de ZomerVISkaravaan van juli tot en met september weer op volle toeren en schoot het aantal vislessen op basisscholen na een dip door twee coronajaren fors omhoog. Deze zomer vonden er in het kader van de Zomer- VISkaravaan 2022 verspreid door heel Nederland 31 jeugdevenementen plaats.

Daarbij hebben in totaal ruim 1.400 kinderen op een leuke en verantwoorde manier kennisgemaakt met het sportvissen. Onder deskundige begeleiding van VISmeesters en VISjuffen kon er een tuigje worden geknoopt, leerde de jeugd hoe je een gevangen vis moet behandelen en onthaken, werden de werp-skills aangescherpt en kon je in gevecht gaan met grote vissen op de visdrilsimulator.

Uiteraard werd er ook gevist door de kids en ging iedereen naar huis met een rijk gevulde goodiebag. Sportvisserij Nederland bedankt alle hengelsportverenigingen die mee hebben geholpen om van de Zomer-VISkaravaan een groot succes te maken.

Vislessen in de lift

 
Na een forse terugval in het aantal vislessen vanwege corona (618 in 2019, 96 in 2020 en 167 in 2021) staat de teller richting het einde van 2022 op 324. Naar verwachting stijgt dit nog naar circa 360.
Sportvisserij Nederland, de hengelsportfederaties en -verenigingen hebben dankzij de inzet van zo’n tachtig VISmeesters en een veelvoud aan vrijwilligers dit jaar al bijna 8.000 kinderen kennis op laten doen over het sportvissen, de onderwaterwereld én met hen een paar uur heerlijk gevist. Meer weten over vislessen? Kijk dan op www.vissenschool.nl.

Tijdens de visles wordt kinderen geleerd hoe verantwoord om te gaan met vis.

Theorie- en praktijkles

Vislessen zijn gericht op groepen 7 en 8 van basisscholen en bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte. ’s Ochtends leren de kinderen in de klas over de vis en zijn leefomgeving en hoe ze respectvol en verantwoord met vissen om moeten gaan.

’s Middags wordt er vervolgens dichtbij school gevist onder begeleiding van VIScoaches. Bovendien wordt met Vang5 materialen na de visles de waterkant opgeruimd, waarbij we al het afval meenemen. Inmiddels stromen de eerste aanvragen voor 2023 alweer binnen.

Share this post