Floor Verhoeven wereldkampioen zoetwatervissen (video)

Floor Verhoeven is de kersverse wereldkampioen dobbervissen voor dames. Dat werd zojuist duidelijk op het WK Damesvissen in Lelystad na een spannende slotdag. De Nederlandse damesploeg greep helaas net naast het eremetaal en werd vierde na Polen, België en Italië. Team Holland lag na de eerste wedstrijddag nog knap tweede achter Italië maar kon haar plek dus helaas net niet vasthouden.

Foto: Floor Verhoeven ving op zaterdag een mooie brasem, waardoor ze de dag op een knappe eerste plek afsloot. Achteraf gezien een echte ‘gouden brasem’.

Bekijk hieronder het videoverslag met Paula Petiet en Nathalie van den Berg van de tweede wedstrijddag inclusief prijsuitreiking:

(Camera & montage: CFilm/ Steven Joosten)

De einduitslag laat zien dat alles ontzettend dicht bij elkaar lag met maar twee punten tussen de nummer één (Polen) en vier (Nederland). Ook voor Floor was het nog even flink spannend. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd schepte de Kroatische Natalija Zganec (B7) een prachtige spaarzame brasem, op de stek naast kanshebber Floor Verhoeven.

Team Holland

Kira Epping noteerde zondag een uitstekende eerste plek in haar vak schakelde zo een belangrijke Poolse en Italiaanse concurrent van Floor Verhoeven uit. Kira werd uiteindelijk knap tiende overall. Anja Groot ving in haar vak de meeste vissen (55) en werd zondag vijfde in haar vak.

Rookie Mandy Swart werd evenals op zaterdag verdienstelijk vierde in haar vak. Fabienne ter Horst verving vandaag Ingeborg Oudenaerd en wist op het laatste moment met drie gram verschil de laatste plek te ontlopen.

Kleine vis

Er zat relatief weinig grote vis op het WK-parcours, zodat het een typische voorn- en baarsvisserij met de vaste hengel werd. Kleine haakjes maat 22 en 24, dobbertjes van 0,5 gram en dun topelastiek waren de ingrediënten om vis te vangen. Een brasem leverde al snel vakwinst op. 

Concurrentie

Tijdens de tweede wedstrijd op zondag werd er over de hele linie best goed gevangen, maar slaagde Team Holland er helaas niet in om de concurrentie voor te blijven. Schrale troost was dat het team in totaal wel de meeste vissen heeft gevangen. En dat alles extreem dicht bij elkaar lag, was wel duidelijk:

Gouden plak door focus

 
De prestatie van Floor Verhoeven sprong daar bovenuit. Zij viste de wedstrijd van haar leven en pakte individueel het goud.

Floor ving in haar vak veruit de meeste vissen (61). “Ik was vandaag extreem gefocust en dat heeft blijkbaar het verschil gemaakt. Constant heel secuur vissen en opletten, en heel klein vissen. Haakmaat 22 en 08/00ste lijndikte. Je kon ‘m er vandaag niet zomaar even inslingeren, zeg maar”

Toen haar Kroatische buurvrouw er in de laatste vijf minuten met een flinke brasem met de vakwinst vandoor ging, was het toch even schrikken. “Ik wist dat ik goed in de aantallen zat. Toen ik haar de brasem zag scheppen, dacht ik ‘Het kan bij mij ook nog gebeuren’. Als dan het eindsignaal gaat, kan je alleen maar afwachten.”

Share this post