Fly Fair 2023: ontdek de wereld van vliegvissen op 13 en 14 mei

De Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV) organiseert op 13 en 14 mei de Fly Fair 2023. Op deze outdoorbeurs – op gezinspark ’t Smallert, tussen Zwolle en Apeldoorn – vind je alles wat met vliegvissen te maken heeft.

Net zoals bij vorige edities van de Fly Fair zal ook dit jaar weer een groot aantal workshops, lezingen en demonstraties worden gegeven. Dit ruime aanbod van activiteiten maakt dat er voor zowel de beginnende als de meer ervaren vliegvisser genoeg te beleven valt. Omdat de VNV graag vliegvissers wil helpen bij het organiseren van vliegvistrips is het thema van de Fly Fair 2023 ‘The World of Fly Fishing’. Van Emst tot Patagonië, maak op de beurs kennis met de meest uiteenlopende vliegviswateren ter wereld.

Nieuw: bindtheater

Dankzij de ruime opzet rondom de forelvijvers kun je de werpdemonstraties van de (inter)nationale vliegvissers goed volgen. Daarnaast zal een groot aantal binders uit binnen- en buitenland acte de presence geven op de beurs. Zij binden zowel eenvoudige nimfen als de meest complexe zalmvliegen. Op dit gebied is het bindtheater een nieuw onderdeel van de Fly Fair. Sportvissers kunnen hier onder begeleiding van een ervaren binder zelf stap voor stap leren om een kunstvlieg te binden.

  • Wanneer: Zaterdag 13 mei, 10.00 – 18.00 uur; zondag 14 mei, 10.00 – 17.00 uur.
  • Waar: Smallertsweg 8, 8166 KD Emst.
  • Toegang: € 12,- per dag, € 20,- voor twee dagen (online ticket). Aan de kassa € 15,- per dag.
  • Meer info: www.flyfair.nl

Share this post