Foto van de maand: Atlantische forel

Travis Filarski (9) ging toen hij klein was al mee in de bolderkar om samen met zijn vader op de pier te vissen. Nu gaat hij nog steeds met zijn pa op stap om visavonturen te beleven. Dat lukte eind vorig jaar wonderwel!

Travis deelde zijn foto op MijnVISmaat en vertelt desgevraagd dat hij helemaal gek is van vissen. “Dat vind ik heel erg leuk en spannend. Vaak vis ik samen met vriendjes, maar ik ga soms ook alleen met mijn hengel op pad om te vissen.” Daarnaast trekt hij er ook regelmatig op uit met zijn vader en hun vaste vismaat Thijs. Dan reizen ze stad en land af om op de mooiste plekken de lijnen nat te maken. “We vissen bijvoorbeeld echt heel vaak op snoek of snoekbaars. Maar je kunt ons ook aan de kust tegenkomen. Zo waren we eind vorig jaar in het havengebied van IJmuiden om te spinneren op zeebaars.”

Na vijf worpen prijs

De visdag was nog maar koud begonnen, of het was vrijwel meteen raak voor Travis – ‘Hangen!’, klonk het dan ook uit volle borst aan de waterkant. “Mijn Tobylepel werd al na vijf worpen te grazen genomen. Daar stond ik wel even van te kijken.” Tijdens de dril dachten ze alle drie in eerste instantie dat Travis een zeebaars aan de lijn had. Totdat de vis dichter bij de kant kwam en voor de eerste keer de waterspiegel doorbrak. “Ooh ja, het is een zeeforel!”, schreeuwde zijn vader het uit toen hij de vis zag. Snel werd de Atlantische forel (Salmo trutta) geschept en veiliggesteld.

Door het dolle heen

Dat papa helemaal door het dolle heen was, deed Travis pas goed beseffen wat voor een bijzondere vis hij had gevangen. “Mijn vader droomt er al jarenlang van om deze speciale vissoort te vangen, en nu was het mij bij toeval gelukt. Dat gaf me een fantastisch goed gevoel.” Trots poseerde de jonge bofkont dan ook met de 55 centimeter lange vis. Die ging daarna weer snel terug het water in. “Alle vissen die ik vang, zet ik terug. Dus jullie kunnen hem ook nog eens vangen!”

App vernieuwd

De MijnVISmaat-app, waar Travis zijn vangst ook mee deelde, is op basis van de nieuwste technieken helemaal opnieuw gebouwd. Een vangst toevoegen is nu zo gepiept. Download de vernieuwde app in de Appstore of Google Play of ga naar www.mijnvismaat.nl.

Share this post