Geepvissen en trollen op snoek in VIS TV XL (video)

Liefhebbers van sportvistelevisie kunnen aanstaande zondag weer uitzien naar een kersverse VIS TV XL. In deze aflevering vissen de presentatoren onder meer op geep én trollend op snoek vanuit de boot.

Presentator Tamme Smit stapt op een zonnige dag aan boord bij roofvisspecialist Rick, die hem laat zien hoe hij het trollen op snoek vanuit de boot aanpakt. Tamme maakt zijn eigen lijn ook nat om de verkregen tips direct in de praktijk toe te passen. Ook Thom Beentjes kiest het ruime sop – maar dan op het zoute – om van Martijn Dekkers het vissen op geep te leren.

Check hieronder alvast de trailer van deze aflevering:

Jeugdteam in Giethoorn

Presentator Daniël Weyers reist af naar Deventer om een ochtend mee te varen met BOA Hans Holbeek van Sportvisserij Oost Nederland. Terwijl het tweetal koers zet naar een serie gemelde palingfuiken, interviewt Daniël Hans over zijn werkzaamheden als opsporingsambtenaar. Jan Willem Wijers neemt in het pittoreske Giethoorn een kijkje bij een training van het jeugdteam van Sportvisserij Oost Nederland. Zowel de jonge sportvissers zelf als de coach staan hem te woord.
Kijken dus! Aanstaande zondag 20 juni om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Voor het vierde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. Net als voorgaande jaren gaan de reporters vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in het land en leren ze over talrijke projecten die de hengelsport raken. Onderwerpen als vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2021 start op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Share this post