Geniet van de natuur met project Samen Vissen in Limburg

Sportvissen is een fantastische manier om cliënten van zorgorganisaties weer in contact te brengen met de natuur. Veel mensen hebben vroeger of soms zelfs een leven lang gevist. Een heerlijk dagje aan het water vol goede gesprekken!

Het project Samen Vissen zorgt ervoor dat cliënten een ochtend of middag kunnen vissen met vrijwilligers van Sportvisserij Limburg en de lokale hengelsportvereniging. Dit zorgt voor een gezonde combinatie van sociaal contact en even lekker buiten bezig zijn. Veel ouderen hebben vroeger zelf veel gevist. Door omstandigheden en ziekte zijn deze mensen zelf niet meer in staat om naar de waterkant te gaan en zijn ze afhankelijk van derden. Helaas zijn vanwege de bezuinigingen in de zorgsector de mogelijkheden tot het organiseren van activiteiten beperkt. Dit is afhankelijk van lokale organisaties en /of sponsoring.

Deze visuitjes zijn voor zorgcentra geheel gratis. Alle materialen worden gefaciliteerd door Sportvisserij Nederland en ondersteund door Sportvisserij Limburg met vrijwilligers van plaatselijke hengelsportverenigingen. Lees het hele artikel op www.samenvissen.nl

Share this post