Gewijzigde WK-planning wegens Corona

In verband met het Coronavirus (Covid-19) heeft Sportvisserij Nederland van de CIPS (de overkoepelende organisatie van wedstrijdvissers) strikte richtlijnen ontvangen voor de organisatie van internationale wedstrijden. Doel is de deelnemers, hun metgezellen, families en de organisatoren te beschermen en verspreiding van het virus tegen te gaan.

Naast een oproep tot beschermende maatregelen heeft het CIPS besloten een aantal kampioenschappen voorlopig niet of alleen onder voorbehoud te laten doorgaan. Voor Team Holland gaat het om de volgende WK’s:

  • Het WK Bootvissen in België (Blankenberg) dat gepland stond van 9 tot 16 mei is voorlopig geannuleerd. Tijdens de FIPS-mer-vergadering eind juni wordt besloten of het WK in een later stadium ingehaald wordt en of er dit jaar meer WK’s moeten worden uitgesteld.
  • Het WK Feeder Clubs in Bulgarije (30 en 31 mei) en het WK Masters in Slovenië (6 en 7 juni) gaan voorlopig door. Wel krijgen de deelnemers het advies om met het boeken van hotels en vluchten te wachten. Tijdens de FIPS-ed vergadering eind april wordt besloten of deze WK’s en mogelijk ook WK’s verderop in het jaar worden uitgesteld.

Op de hoogte blijven

Sportvisserij Nederland staat in nauw contact met de CIPS en andere organisaties (o.a. FIPS-mer, FIPS-ed en FIPS-mouche) om de ontwikkelingen op de voet te volgen. Via onze website en de Facebookpagina van Sportvisserij Nederland houden we u op de hoogte.

Voor wat betreft het al dan niet doorgaan van onze nationale wedstrijden zal Sportvisserij Nederland zich de komende dagen beraden. Uiteraard zullen we ontwikkelingen op dit vlak zo spoedig mogelijk communiceren.

Share this post