Grootste opblaasbare vis ter wereld in het IJ (video)

Donderdagochtend is de grootste opblaasbare vis ter wereld opgedoken in het IJ te Amsterdam. De gigantische vis heeft een lengte van 33 meter en een hoogte van 17 meter. De verschijning van deze mega-vis heeft alles te maken met de Jackpot van de Staatsloterij die voor de trekking van 10 juli is opgeklommen tot een bedrag 21,5 miljoen euro netto.

Visfanaat Klaas van der Eerden, die wereldwijd naar de grootste vissen op de mooiste plekken hengelt, was er als één van de eersten bij om deze enorme vis te spotten. De oranje gigant blijft de komende twee dagen in het IJ zwemmen, waar de vis vanmorgen al veel bekijks trok. Bekijk hier de beelden van vanmorgen.

De Jackpot van de Staatsloterij is een prijs die er niet bij iedere trekking uitgaat en daardoor kan uitgroeien tot een bedrag van tientallen miljoenen euro’s.

Of de Jackpot valt wordt bepaald in het Jackpotspel. Bij iedere reguliere trekking wordt een bal getrokken uit een bak die in het begin gevuld is met zes blauwe ballen en een oranje bal. Wordt de oranje bal getrokken, dan valt de Jackpot. Een blauwe bal? Dan groeit de Jackpot verder. De getrokken blauwe bal doet niet meer mee en de kans dat de Jackpot de volgende keer valt, wordt dus steeds groter! Bij de trekking op 10 juli is de valkans 1 op 2.

Share this post