‘Havenbaarzen’ in de Europoort in VIS TV (video)

Voor de vierde aflevering van VIS TV – aanstaande zondag 23 januari om 09:30 uur op RTL 7 – rijden presentatoren Marco Kraal en Daniël Weijers naar de Rotterdamse Europoort om een dag lang met kunstaas op zeebaars te vissen.

Tegen een industrieel decor met rokende schoorstenen aan de horizon komen de mannen aan op de eerste stek, waar ze zich in hun waadpakken hijsen en vanaf een hoge steiger de eerste worpen te maken. Daniël vangt op een witte shad al snel de eerste zeebaars, maar vervolgens blijft het angstvallig stil. De grootste haven van Europa heeft aan viswater geen gebrek, dus besluiten de mannen te verkassen.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:

Zeehonden als toeschouwers

Aangekomen bij de Tweede Maasvlakte installeren de mannen zich op een krib onder het toeziend ook van een groepje zeehonden, waarna Marco iets verderop vanaf een strandje de tweede én derde vis weet te vangen. Bij een snackbar halen de heren een ‘vette bek’ met uitzicht op de haven. Klassiek vissend met zware strandhengels besluiten ze de dag en vangen ze nog een paar andere zoute vissoorten.

Benieuwd welke? Je ziet het aanstaande zondag 23 januari om 09:30 uur op RTL 7.

Kriskras door Nederland

Talrijke hengelsportdisciplines en uiteenlopende vissoorten komen voorbij in seizoen 2022 van VIS TV. Tien afleveringen lang trekken presentatoren Marco en Daniël kriskras door het land om op visrijke cultuurhistorische plekken in Nederland te vissen. Daarmee staat VIS TV opnieuw garant voor avontuurlijke sportvistelevisie.

Meer dan vangen

Avontuur en beleving zijn niet voor niets belangrijke aspecten van VIS TV. Sportvisserij Nederland wil met het programma laten zien dat sportvissen veel meer is dan alleen het vangen van vis – óók aan kijkers die (nog) niet vissen. Met de fantastische wateren van Nederland als decor wordt sportvissen als gezonde buitenactiviteit gepromoot.

Share this post