Henri Karremans stopt als bondscoach bootvissen team NL

Na een carrière van maar liefst 22 jaar heeft Henri Karremans onlangs besloten dat 2021 zijn laatste jaar was als bondscoach binnen het Nederlandse bootvissen. Als dank voor zijn bewezen diensten heeft Sportvisserij Nederland hem beloond met een zilveren én gouden speld.

Henri’s carrière begon in het voorjaar van 2012 met de nieuwe opzet voor het internationaal wedstrijdvissen. Voor elke discipline werden coaches aangesteld en omdat Henri als docent in het middelbaar onderwijs werkte, was hij op dat moment dé kandidaat-begeleider voor de junioren zoutwatervissers. In de jaren daarna wist hij als bondscoach de junioren tot grote hoogte te stuwen. Naast heel veel podiumplaatsen veroverde hij met het team drie wereldtitels in de periode 2012 t/m 2015. De Nederlandse junioren stonden destijds met een straatlengte voor in de meerjaren rangschikking van de wereldbond FIPS-Mer. Voor zijn successen als juniorencoach ontving Henri in 2015 een gouden speld van Sportvisserij Nederland.

 
Henri Karremans krijgt een gouden speld van bestuurslid Peter Paul Blommers (2015).

Bewezen bootvisser

In 2015 kreeg Henri de vraag of hij het bootvisteam onder zijn hoede wilde nemen na het afscheid van Wil Franken. Henri stemde toe met de afspraak dat hij de eerste jaren nog zelf als bootvisser aan Nationale kampioenschappen mocht meedoen. Dat hij de kunst van het bootvissen verstaat, bewees hij in 2015 en 2016 met twee Nederlandse titels en twee keer een derde plaats in 2017 en 2018. Daarna legde hij zich alleen nog maar toe op de begeleiden van Nederlandse bootteams op WK’s en landenwedstrijden.


Goud voor Nederland in 2015 onder aanvoering van Henri Karremans (links).

Manager en organisator

Henri zag zichzelf niet alleen als coach, maar ook als manager en organisator. Samen met Sportvisserij Nederland stelde hij alles in het werk voor de organisatie en uitvoering van Nederlandse kampioenschappen. Wereldkampioenschappen en andere internationale wedstrijden werden tot in de puntjes voorbereid, evenals de verslaggeving naar het thuisfront. Als erkenning voor zijn bewezen diensten voor de sportvisserij heeft Henri een zilveren en gouden speld van Sportvisserij Nederland ontvangen.

Kundige bondscoach

“We hebben vele jaren fijn met Henri samengewerkt en verliezen met hem een kundig bondscoach”, schetst manager Wedstrijden Piëtte van Hoorn het sentiment bij Sportvisserij Nederland. “Hij legde de basis voor de successen van de junioren binnen het kustvissen. Zowel op teamniveau als individueel regende het onder Henri’s verantwoordelijkheid medailles op de verschillende wereldkampioenschappen. De laatste jaren heeft Henri alles gedaan om het bootvissen naar een hoger plan te tillen. We wensen hem een gezond en visrijk pensioen toe, want dat hij zal blijven zeevissen staat vast.”

Share this post