Hét VISblad online archief: witvissen

Met Hét VISblad Online biedt Hét VISblad haar lezers een extra service, die zeker interessant is voor nieuwe abonnees. Via www.hetvisblad.nl kun je namelijk alle VISbladreportages van de laatste jaren gratis online bekijken. Lees hier een reportage uit de categorie witvissen.

10 opties voor haakaas

Mede door de komst van nieuwe aassoorten hebben witvissers tegenwoordig volop keuze ten aanzien van het aas op de haak. Welke opties zijn er zoal en waarin schuilt van elke soort de vangkracht? Hét VISblad stelde een top tien van ‘klassiekers’ en moderne varianten samen.

De ‘good old’ made (vliegenlarve) is misschien wel het meest gebruikte witvis-aas. Je kunt er dan ook vrijwel elke witvissoort mee vangen. In de betere hengelsportzaak kun je ze in verschillende groottes krijgen en ben je hooguit een euro kwijt voor een portie waarmee je een dag vooruit kunt. Maden werken het best als aas door de haakpunt aan de platte kant precies tussen de twee zwarte ‘oogjes’ te prikken. Zo kan de made vrij bewegen, wat vissen vaak juist zo aantrekkelijk vinden. Omdat maden van zichzelf meestal traag naar de bodem zinken, kan het op ondiep stilstaand water lonend zijn om – bij wijze van lokvoer – zo nu en dan ook kleine hoeveelheden van te voeren.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Share this post