Hét VISblad Online juli (video)

Terwijl de zomer morgen officieel begint, kunnen abonnees van Hét VISblad vanaf vandaag het julinummer bij hun post verwachten. Op de cover prijken Paula Petiet en Nathalie van den Berg, die sinds vorig weekend te zien zijn in de vierdelige serie ‘De Visvrouwen’ op RTL 4. In het blad (op pagina’s 46 t/m 48) lees je een uitgebreid interview met de dames, waarin ze openhartig over hun passie vertellen.

In de nieuwe VISblad TV gaat redacteur Robert de Wilt samen met vismaat Ties Ittmann ‘stalkend’ achter de karper aan. Ultralicht bepakt – met alleen een penhengel, landingsnet, onthaakmat
en een rugzakje met basismateriaal, aas en proviand – sluipen ze midden in het Groene Hart langs de ruig begroeide oevers van een uitgebreid polderstelsel. Hoe bloedstollend spannend deze visserij kan zijn, blijkt wel wanneer een mooie spiegelkarper pal langs het kantje aan komt zwemmen en Robert zijn aas voorzichtig laat zakken. Zal de vis het aas pakken? En benieuwd of er meer actie volgt? Check hieronder de video en lees het bijbehorende artikel op pagina’s 20 t/m 24 in het blad.

Visles van opa Jan

VIS TV XL-presentator Daniël Weijers leerde in zijn jeugd vissen met de glasvezelhengel die nog van zijn opa Jan (82) is geweest. Die had al een hele tijd niet meer had gevist, maar aan de Leidsevaart in Bennebroek bleek de senior het spelletje nog altijd niet verleerd. Het verslag van deze kleinzoon-opa-sessie lees je op pagina’s 40 t/m 43.

Predatortour loodvrij

Om te ‘peilen’ of roofvissers al enigszins aan loodvrij kunstaas kunnen komen, interviewde Hét VISblad tijdens de eerste dag van de Predatortour diverse deelnemers uit binnen- en buitenland. Bij deze driedaagse roofviscompetitie was dit jaar voor het eerst alleen loodvrij kunstaas toegestaan. In de roofvisrubriek (pagina’s 26 t/m 29) lees je het verslag.

Knopen uitgelicht

In de zeevissenrubriek (pagina’s 34 t/m 38) krijg je dit keer uitgebreide ‘how to’-uitleg over knopen, bijvoorbeeld om je hoofdlijn en voorslag met elkaar te verbinden, een zijlijntje te knopen of een wartel, speld of haak te bevestigen. Niet alleen populaire, maar ook minder bekende knopen komen aan bod. Check het artikel en zorg dat je voortaan met een gerust hart je hengel krom kunt trekken.

En meer!

Bij deze verhalen blijft het natuurlijk niet in het julinummer van Hét VISblad. In de rubriek Spraakwater (pagina’s 50 en 51) lees je bijvoorbeeld een interview met Marijke Boonstra, projectleider Schone zee bij Stichting De Noordzee. Zij vertelt over de actie Noordzee Nettenvrij. Jochem Myjer beschrijft in zijn column hoe een poging kunstaas opruimen hem verging. Voorin het blad houden we een bekende en ongenode ‘badgast’ tegen het licht: de zoetwaterkwal. Alvast veel leesplezier toegewenst!

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Share this post