Hét VISblad Online november (video)

Abonnees van Hét VISblad kunnen vanaf vandaag het gloednieuwe novembernummer op de deurmat treffen. Op de cover pronkt karperspecialist Scotty Werkhoven (32), die in zijn thuisstad Den Haag op pad ging met hoofdredacteur Joran Bal. Naast een verslag van deze ochtend lees je in deze editie onder meer Jochem Myjer’s eerste column voor het blad. Zijn verhaal gaat over ‘blanken’.

Voor de reportage van VISblad TV ging Marco Kraal dit keer op pad met begenadigd vliegbinder Andre Miegies. Hij nam de cameraploeg mee naar de Nederrijn en de Lek voor een sessie vliegvissen op baars, sinds enkele jaren een van de meest populaire sportvissen van Nederland. Vooral rond diverse veerpontjes bleken de streamertjes van Miegies goed in de smaak te vallen bij deze gestreepte rovers. En er was meer succes. Benieuwd wat de heren allemaal vingen? Check alvast de video hieronder en lees voor meer tips over deze visserij het complete artikel in het blad.

Strandvissen ‘light’

In de zeevisrubriek lees je het verslag van een ruige najaarsmiddag aan het goeddeels verlaten, Noord-Hollandse strand van Groote Keeten. Kai Jonkmans (38), geboren en getogen in de regio, liet de redactie daar zien dat strandvissen anno 2018 veel lichter en subtieler kan dan vaak wordt gedacht.

Werken aan een schone kust

In de rubriek Spraakwater blijven we aan het strand. Marijke Boonstra, projectleider Schone Zee bij Stichting De Noordzee, vertelt over het hoe en waarom van de Boskalis Beach Cleanup Tour – een grootschalige schoonmaakactie die deze zomer aan de Nederlandse kust plaatsvond.

En meer!

Wees gerust, we vissen ook weer volop in zoet water. Zo lees je in dit nummer bijvoorbeeld het verslag van een verkenningstocht langs de Utrechtse Vecht op baars en snoekbaars. En over een middag ín de Grensmaas met Diana Gregoor, die daar samen met haar trotse moeder liet zien waarom ze zo van vliegvissen houdt. Veel leesplezier toegewenst! 

— 

Ben jij nog geen abonnee? Voor slechts € 12,95 (twaalf nummers) ontvang je elke maand 68 pagina’s vol leesplezier. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Share this post