In memoriam: Pierre Bronsgeest (1952-2021)

Afgelopen weekend is Pierre Bronsgeest op 69-jarige leeftijd overleden. Een triest en onverwacht bericht dat hard is binnengekomen in de hengelsportwereld. Pierre was tot 1 juni 2015 hoofdredacteur van Sportvissersmagazine Beet en een echte ambassadeur voor de hengelsport in de breedste zin van het woord, in binnen- en buitenland.

Bronsgeest stond bekend als iemand met een mening en een visie die hij in die 23 jaar als hoofdredacteur van Beet op gepassioneerde en gedreven wijze uitdroeg.

Een condoleancebericht achterlaten kan hier.

King Of Clubs

Pierre stond aan de basis van het feedervissen. Hij organiseerde grote nationale en internationale viswedstrijden waaronder de vermaarde King of Clubs in Ierland en Queen Of Hearts in Denemarken. Daarnaast organiseerde hij big game tournaments in Kenia en Mauritius – die in het teken stonden van de stichting voor het goede doel ‘The Fishing Dutchmen’, waar hij voorzitter van was. Pierre zat ook jarenlang in het advies- en organisatiecomité van de VISMA.

Afgelopen jaar werd Bronsgeest door de koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn jarenlange vrijwilligerswerk om kinderen met een korte levensverwachting hun laatste viswens te helpen vervullen in het bijzijn van het gezin. Dit in samenwerking met de Stichting Doe Een Wens en Stichting De Opkikker. Het populaire jeugdboek ‘Zo leer je vissen’, komt ook van zijn hand. Een boek dat nog steeds gretig aftrek vindt.

Op 24 april 2020 is Pierre Bronsgeest door de koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Pensionering

In 2019 ontving Pierre Bronsgeest, samen met Peter Dohmen – eveneens oud-hoofdredacteur van Beet – de gouden erespeld van Sportvisserij Nederland uitgereikt voor zijn bijzondere bijdrage aan de Nederlandse sportvisserij. Ook na zijn pensionering in 2015 was Pierre nog steeds actief binnen de hengelsport en zijn onverwachte overlijden is dan ook een groot verlies voor de sportviswereld.


In 2019 kreeg Pierre Bronsgeest de gouden erespeld van Sportvisserij Nederland uitgereikt.

Bron: Beet.nl

Sportvisserij Nederland betuigt – namens medewerkers en bestuursleden – haar medeleven aan de familie en vrienden van Pierre Bronsgeest en wenst hen veel sterkte toe met het verlies. 

Share this post