Inschrijvingen Open Nationale Kampioenschappen 2021

Vanwege corona mogen op dit moment nog steeds geen wedstrijden worden georganiseerd. Dit gooit de planning van een groot aantal geplande federatieve selectiewedstrijden in de war. Daarom is in overleg met de federaties besloten om ook dit jaar de finales van de Open Nationale Kampioenschappen Heren Dobber, Feeder, Junioren Dobber en Teams Dobber via een open inschrijving te laten plaatsvinden. Het ONK Dames Dobber vindt altijd al plaats via een open inschrijving. De inschrijvingen zijn op basis van ‘wie het eerst komt, vist mee’ tot een nader te bepalen maximaal aantal vissers dat op het parcours kan worden geplaatst of wordt toegestaan door de gemeentelijke toestemming.

Op 1 juli 2021 zal om 19:00 uur de inschrijving voor het ONK Junioren en voor het ONK Teams opengaan. Deze wedstrijden vinden respectievelijk plaats op 28 en 29 augustus aan de Lage Vaart bij Lelystad. Op 8 juli 2021 zal, eveneens om 19:00 uur, de inschrijving voor het ONK Heren en het ONK Feeder open worden gezet. Het ONK Heren en het ONK Dames vinden op 4 september plaats aan het Noordhollandsch Kanaal bij Graftdijk. Het ONK Feeder wordt op 5 september gevist aan hetzelfde kanaal bij Spijkerboor. Zet deze data alvast in je agenda om er op tijd bij te zijn!

De federaties organiseren wel de selecties voor het Open Nationale Kampioenschap Clubs, waar wordt uitgemaakt wie de beste club van Nederland is. De landelijke finale van dit kampioenschap vindt op 30 oktober 2021 plaats. Waar mogelijk worden bovendien federatieve kampioenschappen gevist in de verschillende disciplines. Zie hiervoor de wedstrijdkalenders op de websites van de hengelsportfederaties.

Ook de drie federatieve selectiewedstrijden voor het ONK Kustvissen gaan vooralsnog gewoon door. Sportvisserij Friesland organiseert haar selectiewedstrijd op 11 september 2021, Sportvisserij MidWest Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland organiseren ieder een selectiewedstrijd op 30 oktober 2021. De finale van het ONK Kustvissen staat gepland op zaterdag 6 november 2021 in Noordwijk.

Share this post