Jean-Claude Bel erelid European Anglers Alliance (video)

Bij het 25-jarig bestaan van de European Anglers Alliance (EAA) is Jean-Claude Bel benoemd tot erelid. In het Sloveense Bled werd de scheidend bestuursvoorzitter van de European Fishing Tackle Trade Association (EFTTA) gehuldigd voor de elf jaar dat hij als gezicht van de Europese hengelsportbranche optrad.

De jaarlijkse algemene vergadering van de georganiseerde Europese hengelsport werd opgeluisterd met de presentatie van een video waarin kernachtig wordt omschreven wat de missie van de EAA is en hoe zij hier in de praktijk vorm aan geeft. Verder nam EAA-president Fred Bloot de gelegenheid te baat om Jean-Claude Bel als speciale gast te verwelkomen. Bel neemt in oktober afscheid na meer dan een decennium EFTTA te hebben aangevoerd en vertegenwoordigd.

“Jean-Claude Bel is de laatste elf jaar het gezicht en de stem van EFTTA geweest”, zegt Bloot. “Die rol vervulde hij als een echte Fransman: gepassioneerd, emotioneel, maar ook met verstand van zaken en vlijmscherp in de onderhandelingen met belanghebbenden.” Bloot kent Bel uit de praktijk. Zo trokken ze geregeld samen op richting het Europees Parlement en de Europese Commissie. “Bel zorgde altijd dat hij zijn huiswerk had gedaan en bracht zijn standpunten vol overtuiging. Bovendien wist niemand beter dan hij wat de economische betekenis van de sportvisserij is.”

Om deze indrukwekkende carrière van een passend slot te voorzien, kondigde de EAA-president aan dat Bel een speciaal cadeau zou ontvangen. “Het bestuur van de EAA kan Jean-Claude niet laten vertrekken zonder recht te doen aan zijn inzet voor de Europese sportvisserij. Daarom hebben we unaniem besloten om hem te benoemen tot erelid van de European Anglers Alliance.”

Share this post