John Savelkoul en Ron Steijvers nieuwe bondscoaches zoet U20

John Savelkoul en Ron Steijvers zijn deze week officieel benoemd tot nieuwe bondscoaches zoet voor de jeugdcategorie U20. Afgelopen jaren waren de heren al assistent-bondscoach, maar vanaf 2019 zijn zij officieel bondscoach van Sportvisserij Nederland. Steijvers en Savelkoul vormen een sterk duo dat hopelijk voor mooie successen gaat zorgen de komende jaren.

Beide coaches brengen jarenlange wedstrijdervaring mee. Savelkoul is maar liefst 25 jaar international geweest en heeft menig WK en EK meegemaakt. Vorig jaar besloot hij zijn eigen internationale carrière op een lager pitje te zetten zodat hij zich volledig kan focussen op het opleiden van de jeugd. Ook Ron Steijvers brengt een hoop wedstrijdervaring mee. Daarnaast is hij erg sterk in alle organisatorische zaken die bij het bondscoachschap komen kijken.

Succesvol jaar

Savelkoul wil zijn kennis en ervaring delen met de aanstormende talenten van het jeugdteam en heeft zin in zijn nieuwe avontuur: “Afgelopen jaar hebben Ron en ik al meegelopen en grepen we met het team net naast de medailles op het WK in Italië. Bovendien won Nick Eestermans individueel brons en
werd team U25 wereldkampioen. Laten we hopen dat we deze lijn kunnen doorzetten.”


John en Ron nemen jarenlange wedstrijdervaring mee.

Om dit te bewerkstelligen heeft het duo een duidelijk plan voor de korte en lange termijn. Savelkoul: “In de eerste plaats moeten we een team smeden voor het komende WK in Spanje. Daar zijn we momenteel druk mee bezig.” Daarnaast zijn ze ook al volop bezig om op de lange termijn succesvol te blijven. “Omdat we in Nederland geen U15 ploeg hebben, willen we via regiocoaches een beter beeld krijgen van lokaal talent. Zo kunnen we deze jongens al in een vroeg stadium benaderen en sturen.” Dat laatste is volgens hem van groot belang. “Je hebt binnen onze categorie constant te maken met succesvolle jongens die doorstromen naar de U25 en later naar de senioren, die gaten moeten tijdig worden opgevuld. Daarom moeten we jonge talenten al in een vroeg stadium betrekken bij het team zodat ze de nodige ervaring opbouwen.” Daarnaast is begeleiding volgens Savelkoul van groot belang binnen deze leeftijdscategorie. “Talent of niet, als ze op hun 18e besluiten liever elke week naar de kroeg te gaan, dan ben je je toptalent kwijt. Ook daar ligt een mooie uitdaging voor ons”, besluit de coach.

Share this post