JWP Waterservice wint Evezet TTC Feeder

Aan het Lateraalkanaal bij Horn vond van vrijdag tot en met zondag de finale van de Evezet Top TeamCompetitie Feeder 2022 plaats. Team JWP Waterservice bouwde zijn voorsprong verder uit en schreef deze competitie op zijn naam. Ramon Ansing won individueel, naast met het team, ook de gouden plak.

Bekijk hier de volledige uitslagen van de Top TeamCompetitie Feeder 2022.

Negen teams van vier sportvissers streden aan het Lateraalkanaal om de eindoverwinning. Team JWP Waterservice – met Ramon Ansing, Martijn Kroes, Jan Willem Plekkenpol, Edwin Timmer en ‘bankrunners’, reservevissers Gerrit Ansing en Kevin Bolhuis – ging na drie van de zes wedstrijddagen aan de leiding. Het verschil met de achtervolgers was niet heel groot – de wedstrijd in Limburg zou beslissend zijn.

Verwachtingen

Een paar weken geleden schreef Ramon Ansing aan dit Limburgse kanaal de TCC Dobbervissen op zijn naam, zowel met het team als individueel. Dat hij hetzelfde heeft neergezet bij de TTC Feedervissen is een unieke prestatie. Ansing: “Van de visserij en omstandigheden bij de vaste hengel wedstrijden had ik een aantal dingen opgepikt. Anders dan de jaren voorheen, speelde brasems en blieken van tussen de 400 en 800 gram een rol van betekenis. Normaal staat het Lateraalkanaal bekend om de vangst van voornamelijk kleine vis. Daarnaast verwachtte ik – net zoals bij de TTC Dobbervissen – dat de vangsten van blieken en brasems op wedstrijddag twee en drie zou afnemen.” Het plan van team JWP Waterservice was om de aanpak aan te passen en zich ook toe te leggen op het vangen van kleinere vis.

Subtiel vissen

De verwachting van Ramon kwam in grote lijnen uit. Vanaf de tweede dag was het zaak om op 30 tot 40 meter uiterst fijn te vissen. “Dat hield in een 12/00 onderlijn met haakjes 18 tot 20 en muggenlarven als aas. Zo konden we ook mooie voorns van tussen de 50 en 150 gram vangen. Met vangstgewichten van tussen de drie en vijf kilo tikken deze vissen aardig aan. Daarnaast visten we ook kortbij, op circa 15 meter, waar we onder meer baars vingen”, aldus Ansing.

Teamprestatie

WP Waterservice behaalde in totaal 53 punten en bleef daarmee team Preston Innovations (71 punten) en team Evezet-Maver Hs Sappemeer (83 punten) ruimschoots voor.

JWP Waterservice wint tevens de afvaardiging naar het WK Feeder 2023 met een budget van € 5000. Al waren ze als winnaar van dit WK 2022 al automatisch geplaatst. Maar ook de nummers twee toten met vijf gaan niet met lege handen naar huis. De nummer 2 wint een afvaardiging naar een internationale wedstrijd met een budget van € 3000, de nummer 3 wint € 2000, de nummer 4 wint € 1500 en de nummer 5 wint € 1000.

Individueel klassement

Met slechts zeven punten – de beste vijf dagresultaten zijn geldig – kroonde Ramon Ansing van JWP Waterservice zich overtuigend tot winnaar. Jan-Bart Uuldersma, van team Evezet-Maver Hs Sappemeer, volgde met negen punten op plek twee.

De strijd om de derde podiumplek was een close call. Martijn Kroes, Jan Willem Plekkenpol en Danny van den Ende behaalden allen tien punten. In zo’n situatie is het totaalgewicht de doorslaggevende factor. De heren eindigden binnen 1,5 kilo van elkaar, waarbij Martijn Kroes – tevens van team JWP Waterservice – met brons aan de haal ging.

Meer wedstrijdvissen?

Share this post