Kamper Visfestijn 2023

Vorige maand vond het vierde Kamper Visfestijn plaats. Ruim 350 kinderen uit de bovenbouw van basisscholen uit Kampen konden hier op een leuke manier kennismaken met de sportvisserij.

De opzet is eenvoudig: huur een grote sportzaal, zorg voor een grote groep enthousiaste vrijwilligers en nodig de basisscholen in Kampen uit om te snuffelen aan de sportvisserij. Hengelaarsvereniging Ons Vermaak heeft onder bezielde leiding van voorzitter Renko van Bodegraven vier van deze bijzondere jeugddagen georganiseerd. In die vier visfestijnen hebben inmiddels zo’n 1400 (!) kinderen uit groep 7 en 8 zelf ervaren dat vissen een leuk en gezond alternatief voor gamen en TikTok is. Dit bijzondere evenement heeft inmiddels zoveel naam gemaakt, dat scholen zich op de dag zelf nog spontaan opgeven

Tijdens deze dagen vertellen ervaren sportvissers alles over de diverse hengelsportdisciplines, doen de scholieren mee aan een grappige quiz, is er een gigantisch springkussen, zijn er gratis ijsjes, gerookte zalm en wordt er natuurlijk ook gevist. Bijzonder is dat alle kinderen een goede hengel, materiaal, aas en een JeugdVISpas krijgen uitgereikt. Waarbij dient te worden opgemerkt dat een niet onaanzienlijk deel van de jeugd uit Kampen al fanatiek vist, die hebben zeker een leuke dag. Na afloop van deze dag wordt de waterkant van Kampen opgefleurd met talloze nieuwe sportvissertjes. Het is dan ook niet vreemd dat het aantal jeugdleden van Ons Vermaakt gestaag groeit.

Kamper Visfestijn 2023
Hengelsportverenigingen die overwegen ook een dergelijk visfestijn voor de jeugd te organiseren kunnen voor meer informatie contact opnemen met HV Ons Vermaak via info@hvonsvermaak.nl of via 06-457528 34 (mocht de telefoon niet worden opgenomen stuur dan een WhatsApp bericht.

Share this post