Kanalgratis en Caza Y Pesca in Nederland (video)

Onlangs waren twee buitenlandse filmploegen op bezoek in Nederland. Het internationale YouTube-sportviskanaal Kanalgratis ging onder begeleiding van een professionele visgids snoekvissen in het prachtige veengebied De Weerribben. De crew van het Spaanse Caza Y Pesca bezocht Amsterdam om er zowel vanuit de boot als vanaf de kant te vissen en plakte er een dagje poldersnoeken aan vast.

In de nieuwste video van het internationale YouTube-sportviskanaal Kanalgratis gaat presentator Tobias Ekvall samen met 

visgids Robert van der Kamp en Fishing in Holland-teamlid Daniël Weijers op snoek vissen in Nederland. Dat doen ze in het prachtige veengebied De Weerribben, op de grens van de provincies Friesland, Overijssel en Drenthe.

Tobias is de afgelopen twee jaar al meer dan tien keer naar Nederland gevlogen om te vissen – en dat doet hij niet voor niets! “De reden dat ik in Nederland vis is vanwege de kans op extreem grote vissen. Zulke grote snoeken en baarzen kom je in bijna geen enkel ander land tegen”, aldus de presentator.

Om van de video een succes en snoekrijk avontuur te maken werd hierbij visgids Robert van der Kamp ingeschakeld. Robert is een professionele visgids die onder de naam ‘Visgids Groningen’ terug te vinden is op de Fishing in Holland kaart. Daarnaast is Robert in het bezit van het ‘visgidskeurmerk’ CDFG (Certified Dutch Fishing Guides), wat inhoudt dat hij over alle eigenschappen beschikt waar een professionele gids aan hoort te voldoen. Geniet van deze video met springende vissen, slow-mo’s en prachtig gekleurde snoeken in de Hollandse natuur. De video is Engels gesproken, maar de beelden spreken voor zich. Veel kijkplezier!

Caza Y Pesca

Vorig jaar december kwam Ignacio Rojo speciaal voor een vistrip naar Nederland toe. Hij is presentator van het Spaanse vis- en jaagprogramma ‘Caza Y Pesca’ en was hier met zijn filmcrew om de wintervisserij op roofvis in beeld te brengen. Winters was het zeker, want het was die week ijskoud. Daar hadden ze op de eerste dag gelukkig weinig last van: toen waren ze op bezoek bij het kantoor van Sportvisserij Nederland in Bilthoven om uitleg te krijgen hoe de hengelsport in Nederland is georganiseerd.

Vervolgens werd er drie dagen gevist. Eerst verticaal op snoekbaars in de boot bij VIS TV-presentator Marco Kraal. Van het IJ en Noordzeekanaal bij Amsterdam ging het op dag twee naar de polders boven Utrecht. Daar viste Ignacio met de vlieg en Daniël Weijers met spinnerbaits op snoek. Tenslotte nam Joran Bal, hoofdredacteur van Hét VISblad, de presentator van Caza Y Pesca mee voor een dagje streetfishing in de hoofdstad.

Deze drie dagen zijn gebundeld in een toffe video van een uur. De voertaal is Spaans, maar de conversaties zijn ook deels Engelstalig. De beelden spreken gelukkig voor zich. Binnenkort gaat er ook nog een ingekorte versie van zo’n 20 minuten live op het YouTube kanaal van Sportvisserij Nederland.

Share this post