Karpers en megabaarzen in eerste aflevering VIS TV XL 2020 (video)

Wie ook deze zomer op televisie van sportvissen wil blijven genieten, kan komende zondag terecht op RTL 7 voor de kick-off van VIS TV XL 2020. In de eerste aflevering van het hagelnieuwe seizoen gaat het vizier onder meer op kroeskarper en roofvis.

Presentator Tom Beentjes krijgt van specialist Hugo Hegeman aan een kraakheldere rivierplas les in het vissen met de Carolina rig. Deze van oorsprong Amerikaanse techniek werkt in ons land uitstekend bij het vissen op grote baars. Tamme Smit stapt in Friesland aan boord bij visgids Tjeerd van der Ploeg voor het slepend vissen op snoek, terwijl Daniël Weyers aan het water sportvissers interviewt over het vissen in coronatijd. Jan Willem gaat op pad met soortenjager Pieter Beelen om het record kroeskarper te verbreken. Zal hun missie slagen?

Je ziet het aanstaande zondag 31 mei om 09:30 uur op RTL 7. Check hieronder alvast de promo.

Met én zonder hengel

Voor het derde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten kriskras door het land komen ze op de mooiste plekken en bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. In het nieuwe seizoen wordt onder meer stilgestaan bij vismigratie, loodvervangers en de palingstand.

Praktische tips

Vissend doen de reporters ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt aan bod, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten, waar zowel de beginnende als gevorderde sportvisser zijn voordeel kan doen.

Share this post