Kees Schotanus neemt afscheid van Sportvisserij Midwest Nederland

Op 23 mei nam secretaris Kees Schotanus tijdens de ledenvergadering van Sportvisserij Midwest Nederland als bestuurslid afscheid van de federatie. Hij had 25 jaar in het bestuur gezeten en was daarvoor ook nog binnen hengelsportverenigingen actief. Uitgebreid werd bij zijn afscheid stilgestaan.

Frits Jager, voorzitter van de federatie en Joop Bongers, directeur Sportvisserij Nederland, spraken lovende woorden. Kees Schotanus was actief bij vele veranderingen in de federatie. Diverse fusies volgden elkaar op. Van een federatie in een deel van Noord-Holland naar een organisatie met ruim 130.000 aangesloten sportvissers binnen vier provincies. Van een organisatie met louter vrijwilligers naar een professionele werkorganisatie. Kees was hierbij een harde werker op de achtergrond, gaf sturing en invulling en had veel oog voor noodzakelijke details. Kenmerkend was dat Kees na al die jaren steeds bleef kijken naar vernieuwing en verbetering.

Erelidmaatschap

Kees werd door de federatie voor zijn inzet onderscheiden en kreeg door de ledenvergadering het erelidmaatschap toegekend. Vanuit Sportvisserij Nederland had hij al eerder de zilveren erespeld ontvangen. Vanwege zijn grote verdiensten voor de landelijke hengelsport kreeg hij nu de gouden erespeld. Kees toonde zich met zijn afscheid zeer verguld en gaf aan als vrijwilliger nog zeker niet te stoppen binnen de hengelsport.

Share this post