Kick-off VIS TV 2022

Zondag 2 januari start het nieuwe seizoen van VIS TV. Vanaf dan wordt je twaalf weken op rij elke zondag om 9.30 uur op RTL 7 getrakteerd op een half uur spetterende visavonturen. Het thema van dit nieuwe seizoen met Marco en Daniël luidt: Hollandse stekken.

Het duo reist in VIS TV 2022 weer dwars door Nederland – dít nieuwe seizoen met de Nederlandse geschiedenis als omlijsting. Iedere week vissen de twee op een bekende, typisch Hollandse stek met een verhaal uit onze verre of meer recente geschiedenis. Daarbij wordt in dit zevenentwintigste seizoen van VIS TV vooral ingestoken op actieve visserijen waarbij weinig materiaal hoeft te worden meegesleept. Samen bedenken Marco en Daniël bij elke locatie een plan, trekken ze langs de waterkant en beleven ze mooie vangsten en avonturen.

Locaties

Op het moment van schrijven is nog niet de volledige line-up bekend, maar wel al die van de eerste vijf uitzendingen (zie hieronder). Het

uitzendschema is nog onder voorbehoud.

• Afl. 1: Amsterdam
(Amstel en Prinsengracht) – brasem
• Afl. 2: Hollandse Waterlinie
(o.a. Fort Everdingen) – (snoek)baars
• Afl. 3: Bollenstreek
(tulpenvelden Lisse) – karper
• Afl. 4: Europoort & Maasvlakte
– zeebaars
• Afl. 5: Kinderdijk
– snoeken met dood aas

Eerste opnames

Ook een aantal andere afleveringen staan inmiddels op film. Zo gaan ‘Kraal’ en ‘Weyers’ onder meer oppervlaktevissen op winde en voorn vanaf de Rijnkade in Arnhem. Ook gaan de twee – midden in het centrum van Utrecht – bellyboaten op roofvis en in de oer-Hollandse Noordoostpolder achter de witvis en zeelt aan. Meer info en online terugkijken kan op www.vistv.nl.

Doelstelling VIS TV

Met VIS TV heeft Sportvisserij Nederland als doel om de Nederlandse samenleving te laten zien wat sportvissers beweegt; dat zij natuurliefhebbers zijn die respectvol en verantwoord met de vis omgaan. Wat niet wegneemt dat VIS TV uiteraard ook heerlijk wegkijkt voor sportvissers – die meteen inspiratie voor mooie viswateren opdoen. Sommige kijkers vragen zich weleens af waarom Marco en Daniël niet wat meer op de gebruikte vistechniek ingaan, maar dit is een bewuste keuze. Niet-vissers haken snel af zodra VIS TV te technisch wordt. Bovendien leent het platform YouTube zich veel beter voor informatieve video’s met vistips, bedoeld voor de eigen achterban. Op www.youtube.com/sportvisserijnl én www.vissendoejezo.nl vind je talloze leerzame visvideo’s. Met grote regelmaat komen daar ook nieuwe video’s online.

Share this post